chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Betrokken partners

  Inge Woudstra – Spreker, auteur, trainer en verandermanager

  “Vrouwen bereiken dezelfde resultaten, maar kiezen vaak een andere weg om er te komen. Daar zit de toegevoegde waarde.”

  Inge Woudstra werkt met managers, vrouwen en organisaties om het beste uit zowel mannen als vrouwen te halen. Ze werkt als trainer, onderzoeker en adviseur en is de auteur van: “ Be Gender Smart – The Key to Career Success for Women.” Inge werkt als zelfstandig adviseur en heeft een pragmatische, resultaatgerichte aanpak, gebaseerd op twintig jaar ervaring in internationale organisaties waaronder Ashridge Business School, Siemens, Shell en Chatham House. Haar passie, enthousiasme en gedegen kennis brengen inspiratie en nieuwe inzichten.

  Dames van She&Company – coaches, trainers, bezielers

  “We willen een krachtig, vrouwelijk netwerk uitbouwen dat pittig, vakkundig onderbouwde belevenissen aanbiedt en subtiel gekruid is met een vleugje feminisme 4.0.”

  She&Company is een collectief van vrouwen dat een bijdrage wil leveren aan meer vrouwelijkheid in de wereld. Tamara Lenaerts en Gil Renders zijn ervan overtuigd dat we met zijn allen beter worden als we het vrouwelijke en het mannelijke in een mooiere balans krijgen. Te beginnen bij onszelf en in uitbreiding in de wereld. Ze organiseerden in de afgelopen vijf jaar regelmatig vrouwenfestivals en –cirkels op de Heerlijckyt, werkten samen met een aantal grote organisaties in het kader van hun genderbeleid en zetten een professionele vakopleiding op omtrent het coachen van vrouwen binnen de HRD Academy.

  Patrizia Zanoni - hoogleraar en hoofd onderzoeksgroep SEIN

  “Hoe gaat diversiteit in al zijn meervoudige dimensies samen met ongelijkheid in organisaties? Welke verschillende betekenissen kunnen we aan diversiteit geven in organisaties?”

  Patrizia Zanoni is hoogleraar organisatiestudies aan de Universiteit Hasselt, waar ze sinds 2009 de onderzoeksgroep SEIN, identity, diversity and inequality research, leidt. Haar wetenschappelijk werk focust op de verschillende betekenissen die diversiteit krijgt in organisaties, op beleid dat verschillende sociale identiteiten ongelijk waardeert en op alternatieve managementpraktijken die gelijkheid bevorderen. Ze was promotor van het Steunpunt Gelijke Kansenbeleid van de Vlaamse overheid (2010-2016) en verleent geregeld haar expertise in beleidsondersteunende projecten voor de overheid, bedrijven en het middenveld. Haar expertise en gedrevenheid brengen theoretische inzichten tot leven.

  Tamara Eelsing - consulent leiderschapsontwikkeling, expert unconscious bias en manager diversiteit en inclusie ING België

  “Everyone who has a brain is biased, ons onderbewuste kleurt ons (gender)denken, doen en laten vaker dan we denken.”

  Tamara Eelsing werkt bij ING België als diversiteit en inclusie manager en consulent leiderschapsontwikkeling. Haar missie is om mensen, en daarmee ook de organisatie, naar een hoger niveau te trekken. Om dat te bewerkstelligen, heeft zij zich gespecialiseerd in unconscious bias en het effect daarvan op rekrutering en selectie, prestatiemanagement en teamdynamiek. Tamara is Nederlandse en is na omzwervingen in de Verenigde Staten, Londen en Tokyo acht jaar geleden terechtgekomen in België. Haar huidige job en positie voelt als het ultieme samenkomen van haar ervaring, passie en talent.

  Vicky Daniels - expert natuurlijk leiderschap bij vrouwelijke leiders, team- en leiderschapscoach

  “Je kan geen contact maken met de ander zonder authentieke verbinding met jezelf. Paarden geven hierover waardevolle, eerlijke en liefdevolle feedback. Ze ondersteunen je om vanuit je eigen, pure kracht leiding te geven en samen te werken.”

  Vicky Daniels is een krachtig, sensitieve procesbegeleider en coach. Ze heeft 15 jaar ervaring in het begeleiden van leiders bij innovatieprocessen, zowel in kleine betekenisvolle KMO’s als in grote multinationals zoals Ikea en Nespresso. Ze handelt vanuit haar kennis als organisatiepsychologe (UGent) en consultant in positieve organisatieontwikkeling (KU Leuven, Cleveland) en heeft in het verleden zowel met als zonder paarden leiderschapsprocessen gefaciliteerd. Vanuit haar praktijk ‘Play Today’ zet ze haar expertise in voor vrouwelijke leiders en ondernemers, met het doel om hun unieke leiderschapskracht compleet zichtbaar te maken.

  Veerle Maes - gecertifieerd equine assisted therapist

  “Paarden zijn pure wezens met natuurlijke kracht en passie. Ze leven in verbondenheid met zichzelf en hun omgeving. Om hen op een geweldloze manier te leiden, hebben we het zelfde te doen: ons verbinden met onze eigen oerkracht en passie en afstemmen op hen en onze omgeving.”

  Veerle Maes is de projectleider van EquiCanis, een project van De Wissel vzw. Deze organisatie binnen Bijzondere Jeugdzorg is gespecialiseerd in het ontwikkelen van eigen kracht van jongeren en hun omgeving en bouwt bruggen met (non-) profit-organisaties in de maatschappij. Veerle heeft dertig jaar ervaring in het begeleiden van jongeren en in het bijzonder van adolescente meisjes. Als rasechte paardenvrouw creëert ze samen met haar paarden een totaalervaring die je beroert, je inzichten geeft in je interactiepatronen en die je in contact brengt met je eigen kracht als vrouw én leider.

  Kristin Verellen - initiatiefnemer vzw Cirkels, We have this choice

  “In een wereld waar verharding, extremisme, blind geweld en terreur leiden tot traumatiserende situaties wilt We have the choice bouwen aan een cultuur van inclusief samenzijn en dialoog waaruit nieuwe verbondenheid en zingeving kan ontstaan.”

  Kristin Verellen werkt op het kruispunt van menselijke en maatschappelijke ontwikkeling, organisatieverandering en bedrijfsstrategie. Met haar onderneming Peel The Onion begeleidt Kristin de ontwikkeling van mensen, teams, merken en organisaties in verandering. Haar aanpak is systemisch, ervaringsgericht en creatief. Als initiatiefnemer van de burgerbeweging en “vzw Cirkels, We have the choice” faciliteert Kristin nieuwe vormen van zinvolle ontmoetingen in antwoord op blind geweld. Kristin werkt samen met She&Company om de vrouwelijke kracht in onszelf te ontdekken en te bevrijden.

  Anne Geerts - 5 Ritmes® docente en Gestaltttherapeut 

  “Met 5 Ritmes® komen mensen opnieuw in contact met hun lichaam en ritme, waardoor ze ontdekken wie ze zijn en milder worden voor zichzelf en anderen. Schoonheid zien in verschil en respect voor het leven zijn mijn kernwaarden.”

  Anne Geerts is ontwikkelingsgericht trainer en coach voor mens, team en organisatie. Haar aanpak is interactief, proces- en ervaringsgericht en heeft aandacht voor authenticiteit, veerkracht en motivatie. Belangrijke thema’s zijn mindfulness, lichaamstaal, verbindende communicatie, persoonlijke effectiviteit, (innerlijk) leiderschap, veerkracht en vitaliteit, bezieling en waardengedreven ondernemen. Ze begeleidt sinds 2004 wekelijks 5Ritmes® en houdt daarbij steeds rekening met de context, de vooropgestelde doelen en de realiteit waarmee de deelnemers geconfronteerd worden.

  Liesbet Fastenaekels - Eigenaar TaoHuis

  “De ontdekking van tao van de vrouw veranderde mijn leven pas echt. Ik was vooral een doener en ontdekte plots dat je ook door te doen veel kan doen.”

  Liesbet Fastenaekels bewandelt sinds haar 20ste het pad van yoga, taichi, gevechtskunsten en tao en is mede-eigenaar van het bedrijf het TaoHuis. In het moderne leven met zoveel to-do’s en impulsen helpt ze mensen om dichter bij zichzelf te komen en om zichzelf niet te verliezen. Dit doet ze zowel via individuele bodywork behandelingen als via groepslessen tao en yoga. Vanuit het idee dat doen vanuit zijn zoveel krachtiger is, biedt ze sessies aan die zowel doeners als denkers kunnen bekoren.