chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Praktische informatie

  Boost is een traject voor vrouwen uit het midden- en topkader van de Vlaamse overheid en omvat twee luiken die gespreid worden over een jaar. Gedurende dat jaar zullen 30 vrouwen onder de professionele begeleiding van de dienst Diversiteitsbeleid, de Boost ambassadrices en de mensen van She&Company een boost geven aan hun carrière en netwerk.

  Wanneer vindt het traject plaats?

  Boost start op 27 en 28 maart met een residentieel verblijf in de Heerlijckyt van Elsmeren. Nadien zullen er zeven bezielingsmomenten plaatsvinden, met verwachte einddatum april 2018. De eerste drie momenten staan gepland op 6 juni, 5 september en 28 november.

  Waar vindt het traject plaats?

  De tweedaagse op 27 en 28 maart vindt plaats op het kasteeldomein de Heerlijckyt van Elsmeren in Geetbets. Met zijn 23 ha natuur, professionele werkruimtes, pure keuken en rustige kamers is de Heerlijckyt de ideale locatie voor het belevingsluik van Boost. De bezielingsmomenten achteraf zullen steeds plaatsvinden op centrale locaties in Vlaanderen.

  Wat is de kostprijs voor het traject?

  Voor deelname aan het hele traject betaal je €1627,50. Die prijs omvat volgende zaken:

  • 1x cadeaupakket
  • 1x  uitgebreid dinerbuffet
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 2x versbereid Heerlijckyt vieruurtje
  • 2x gevarieerd en gezond lunchbuffet
  • overnachting in een tweepersoonskamer
  • keuze uit verschillende workshops tijdens de sessierondes
  • professionele begeleiding door de dienst Diversiteitsbeleid en She&Company
  • deelname aan de zeven bezielingsmomenten met lunch vooraf en receptie nadien
  • kans om gastsprekers te leren kennen en om professioneel netwerk uit te bouwen

  Wat zijn de annulatievoorwaarden?

  Bij annulatie tot en met 15 werkdagen voor de start van de tweedaagse, betaal je 50% van de kosten. Bij annulatie tot en met 5 dagen voor de start van de tweedaagse, betaal je 75% van de kosten. Nadien betaal je de volle 100% terug. Een collega ter vervanging sturen kan, mits goedkeuring van de leidend ambtenaar en verwittigen van de dienst Diversiteitsbeleid.

  Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar?

  Er zijn 30 plaatsen beschikbaar. Ben je geïnteresseerd in het traject maar kan je momenteel niet deelnemen door een conflict in jouw agenda, bekijk dan samen met je leidend ambtenaar of je je kan inschrijven op de wachtlijst. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een e-mail sturen naar diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Hoe kan ik deelnemen?

  Boost is een traject dat bedoeld is voor vrouwen in middenkader- en topkaderfuncties. Om te kunnen deelnemen aan het traject moet je de toestemming hebben van jouw leidend ambtenaar. Hij of zij moet jouw kandidatuur bevestigen. Van zodra jouw kandidatuur goedgekeurd is, ontvang je een e-mail met de uitnodiging om je in te schrijven.

  Welk type kamer is beschikbaar?

  Deelnemers kunnen per twee overnachten in een tweepersoonskamer. Elke kamer heeft kwaliteitsvolle bedden, goede kussens en donsdekbedden, eigen sanitair, Wi-Fi en een heel eigen gevoel. Begin maart zal de deelnemerslijst verspreid worden, het staat jou vrij om op basis daarvan zelf een collega aan te duiden waarmee je de kamer wilt delen.

  Hoe de Heerlijckyt van Elsmeren bereiken?

  De Heerlijckyt van Elsmeren ligt in de landelijke gemeente Geetbets, op de rand van Vlaams-Brabant en Limburg. Het domein bevindt zich op 35 minuten van Leuven en op 7 minuten rijden van de afrit 25 van de E314. Indien je met de auto komt, kan je hier de precieze routebeschrijving vinden. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig op het domein. Indien je met het openbaar vervoer komt, kan je de trein nemen tot in het station van Diest. Wij zorgen er dan voor dat je opgehaald en teruggebracht wordt met de auto. Je kan er tot slot ook voor kiezen om al vanaf zondagavond 26 maart te overnachten in de Heerlijckyt om maandag uitgerust aan de slag te gaan. Daarvoor vragen we wel een supplement van €91.96. Je kan jouw voorkeur opgeven via het inschrijfformulier.

  Staat Boost op zichzelf?

  Neen, Boost staat niet op zichzelf maar kadert binnen het HeforSheforUs initiatief. Naar het voorbeeld van de HeforShe campagne van de Verenigde Naties wil de Vlaamse overheid aansluiten bij andere universiteiten, bedrijven en overheden die gendergelijkheid hoog in het vaandel dragen. Diverse initiatieven zullen in 2017 van start gaan, die als doel hebben om vrouwelijk én mannelijk talent in de Vlaamse overheid zichtbaar te maken. Zo kan je geïnteresseerde collega’s met leidinggevende ambities onder meer doorverwijzen naar de nieuwe reeks Vlechtwerk of het nieuwe mentortraject van de dienst Diversiteitsbeleid.

  Ben je zelf geïnteresseerd om een opleiding te volgen om je leiderschapskwaliteiten te versterken? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want je kan binnenkort bij ons terecht voor een masterclass vrouwelijk management. Mocht je daarna nog verder willen gaan, dan kan je uiteraard terecht bij de collega’s van het Agentschap Overheidspersoneel. Zij bieden immers ook een ruimte selectie vormingen voor leidinggevenden aan op het vormingsweb.

  Hoe wordt er gecommuniceerd naar mij?

  Van zodra we jouw inschrijving hebben ontvangen, zal je van ons een bevestigingsmail krijgen met alle praktische informatie. We zullen zoveel mogelijk via jouw werkmail communiceren, enkel in uitzonderlijke situaties zal je gecontacteerd worden via telefoon. Na inschrijving zal je van ons ook een link ontvangen met toegang tot Slack, het gesloten communicatieplatform van Boost. Daarop zullen voornamelijk berichten worden gedeeld over de vooruitgang van het proces en het verdere verloop van het traject.

  Wie kan ik bereiken als ik vragen, opmerkingen of suggesties heb?

  Dienst Diversiteitsbeleid – diversiteitsbeleid@vlaanderen.be 
  Tamara Lenaerts – tamara@she-and-company.be of 0486 99 17 25