chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Boost, traject voor vrouwen

  Om een antwoord te kunnen bieden op het tekort aan vrouwen in midden- en topkaderfuncties, wil de Vlaamse overheid starten met een traject dat vrouwelijk talent zichtbaar maakt binnen de administratie. Het traject kreeg de passende naam “Boost”, aangezien de overheid met het traject vrouwen de nodige boost wil geven om een voorbeeld te zijn voor zichzelf en anderen.

  Wat is Boost?

  Boost is een samenwerking tussen de dienst Diversiteitsbeleid en She&Company, een bedrijf dat de positieve kant van vrouwelijkheid in de verf zet vanuit het motto “futuring the feminine”. Het traject werd exclusief op maat ontwikkeld en omvat twee luiken: beleven en bezielen. Het eerste luik is bedoeld om te verbinden en te inspireren, het tweede luik is bedoeld om blijvende relaties uit te bouwen. Naast het enthousiasme van het She&Company team kunnen we bovendien rekenen op de steun van onze zes meters:

  • Claire Tillekaerts – gedelegeerd bestuurder FIT-Agency
  • Karine Moykens – secretaris-generaal Departement WVG
  • Katrien Verhegge – administrateur-generaal Kind en Gezin
  • Ann De Baerdemaeker – Afdelingshoofd Vlaamse Landmaatschappij
  • Inge Lynen – afdelingshoofd bij Het Facilitair Bedrijf
  • Brunhilde Borms – coördinator coach bij het Agentschap Overheidspersoneel

  Wat willen we met Boost bereiken?

  De dienst Diversiteitsbeleid wil met Boost een verbindend en ervaringsgericht traject creëren dat vrouwen uit het midden- en topkader van de Vlaamse overheid in staat stelt om leiderschap op een andere manier te benaderen. Het traject wil enerzijds de zichtbaarheid van vrouwelijke personeelsleden verhogen en wil anderzijds vrouwelijke ambtenaren motiveren om te solliciteren voor topkaderfuncties. Door overheidsbreed te werken, draagt het traject actief bij tot het installeren van een transversaal netwerk voor vrouwen en sluit het doelgericht aan bij andere netwerken, opleidingen en trajecten van de Vlaamse overheid.

  Voor wie is Boost bedoeld?

  Boost is bedoeld voor vrouwen uit het midden- en topkader van de Vlaamse overheid. We verwelkomen 30 vrouwen uit het middenkader op de tweedaagse en nodigen vrouwelijke topambtenaren uit om aan te sluiten waar ze kunnen. Elke vrouw uit het middenkader kan haar kandidatuur opgeven en ontvangt na goedkeuring door de topambtenaar een gepersonaliseerde uitnodiging om zich in te schrijven voor het traject. Geïnteresseerden die zich nu niet vrij kunnen maken of die te laat zijn om zich in te schrijven, kunnen zich altijd opgeven voor onze wachtlijst. Van zodra Boost opnieuw georganiseerd wordt, wordt je dan als eerste op de hoogte gebracht.

  Wat verwachten we concreet van jou?

  • Aanwezigheid en betrokkenheid tijdens de beleving- en bezielingsmomenten
  • Bereidheid om met de inzichten tijdens en na het Boost traject aan de slag te gaan
  • Bereidheid om professionele ervaringen te delen met andere vrouwen uit de overheid