chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Challenge: Augmented Reality verhoogt veiligheid leefomgeving van het jonge kind

  Entiteit  Kind en Gezin
  Uiterste datum van indiening voorstel Momenteel geen dwingende deadline
  Contact

  Stephane Coppens, coördinator Sandbox Vlaanderen
  sandbox@vlaanderen.be
  +32 485 30 90 11

  Context

  In de leefomgeving van het jonge kind is het belangrijk om de tuin, keuken, slaapkamer, opvang ... zo veilig mogelijk te maken. Er zijn twee belangrijke pijlers om ongevallen te voorkomen:

  1. de leefomgeving van een kind zo veilig mogelijk maken,
  2. met veiligheidsopvoeding starten zodra een kind er rijp voor is.

  Omschrijving

  Via smartphone of tablet kan de jonge ouder de leefomgeving (woonruimtes) scannen. De toepassing geeft dan, op basis van herkenning van objecten en elementen in de inrichting, aangepast advies omtrent het voorzien van een veilige leefomgeving voor het jonge kind.

  Als eerste stap willen we dit graag toepassen binnen een gecontroleerde vaste omgeving, nl. het Reuzenhuis van de Gezinsbond waaraan Kind en Gezin wil meewerken. Het Reuzenhuis is een heel ongewone normale woning. Normaal, omdat het alles heeft wat een normale woning ook heeft. En ongewoon, omdat alles er groter is dan normaal. Want de bedoeling is dat je zelf ervaart hoe het voelt om als kind in een grote-mensenwoning te leven. Gaandeweg ontdek je dat er in elke kamer andere gevaren schuilen.

  Die gevaren willen we graag ook via een app met AR detecteren door objecten binnen dit Reuzenhuis (bv. de oven, wasmachine, medicijnen, …) te herkennen en daarbij de nodige veiligheidstips interactief terug te koppelen aan de gebruiker van de app.

  Jouw voorstel indienen

  Heb jij een oplossing voor deze challenge? Laat het ons snel weten!

  Download hier het sjabloon om jouw voorstel in te dienen. Stuur het ingevulde document naar sandbox@vlaanderen.be. We nemen contact met je op om verder af te spreken. 

  Wat levert het mij op?

  Sandbox Vlaanderen werkt met het principe van de ‘gesloten portefeuille’. Dat betekent dat er geen vergoedingen worden betaald, door geen van de partijen. Er zijn wel tal van andere voordelen:   

  • De Vlaamse overheid engageert zich om jouw product in de praktijk te testen. Elke partij engageert zich om van het experiment een succes te maken, voor iedereen. Succes kan bestaan uit nieuwe kennis, inzichten en ervaring - ook al blijkt de ingezette technologie (nog) niet echt een goede oplossing voor het probleem. 
  • Je kan de Vlaamse overheid als referentie gebruiken, ook al is jouw oplossing niet in productie genomen.  
  • Jouw start-up krijgt visibiliteit binnen en buiten de Vlaamse overheid. Twee maal per jaar organiseert Sandbox Vlaanderen een event waarop iedereen van de Vlaamse overheid welkom is. Alle experimenten van de voorbije zes maanden worden voorgesteld door een vertegenwoordiger van de dienst en de onderneming, samen op het podium. Zo bereik je als onderneming heel wat andere overheidsdiensten die mogelijk werken aan een lastenboek… . 
  • Als onderneming die een experiment met Sandbox Vlaanderen heeft uitgevoerd, word je voortaan op alle events uitgenodigd.  
  • Tot twee jaar na je experiment kan je gebruik maken van de accommodatie van Sandbox Vlaanderen in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Je kan hier potentiële klanten binnen de overheid ontvangen, je product demonstreren … . 
  • Sandbox Vlaanderen is geen incubator, en levert geen coaching of begeleiding. Maar we verwijzen je graag door naar de persoon of de organisatie binnen ons netwerk die jou verder kan helpen. Ook dat maakt deel uit van onze matchmaking. 
  • Jij inspireert de overheid in haar zoektocht naar innovatieve oplossingen. En wie weet is het een opstap naar meer…