chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Challenge: Indoor way finding in gebouwen op basis van beeldtechnologie - Het Facilitair Bedrijf (HFB)

  Entiteit  Het Facilitair Bedrijf
  Uiterste datum van indiening voorstel Momenteel geen dwingende deadline
  Contact

  Stephane Coppens, coördinator Sandbox Vlaanderen
  sandbox@vlaanderen.be
  +32 485 30 90 11

  Context

  Het Facilitair Bedrijf is het agentschap van de Vlaamse overheid dat de grote kantoorgebouwen beheert waarin de administratie van de Vlaamse overheid zetelt. Dit beheer omvat onder meer werkplekdiensten, ICT, catering, schoonmaak, vastgoedbeheer, technisch beheer, …. Het Facilitair Bedrijf legt een sterke nadruk op een kwaliteitsvolle, effectieve, marktconforme en zuinige dienstverlening.

  In de 11 grote gebouwen die door Het Facilitair Bedrijf (HFB) worden uitgebaat, is het voor (nieuwe) medewerkers en bezoekers niet evident om de weg te vinden. Er is signalisatie aanwezig, maar deze is niet altijd even duidelijk. Vaak is het facilitair management beperkt door de regels die gebouweigenaars opleggen om signalisatie te verbeteren (de Vlaamse overheid is eigenaar van slechts enkele gebouwen die ze uitbaat).

  Een groot aantal medewerkers van de verschillende agentschappen en entiteiten kunnen in de grote gebouwen op satellietwerkplekken werken en/of hebben toegangsrechten tot de grote gebouwen. De locaties van faciliteiten kunnen van gebouw tot gebouw verschillen.

  In sommige gebouwen mogen bezoekers in de private zone (met toegangsbadge, verkregen na het aanmelden aan het onthaal) zonder begeleid te worden. Meestal wacht hun gastheer/-vrouw hen op of meldt de bezoeker zich aan bij de balie op het verdiep waar de vergadering door gaat.

  Omschrijving

  Deze challenge betreft het op een digitale manier ondersteunen van medewerkers en bezoekers (enkel bezoekers die uitgenodigd worden door medewerkers) in het makkelijk en intuïtief vinden van locaties en faciliteiten in gebouwen van de Vlaamse overheid.

  Doel

  Het doel is om medewerkers en bezoekers met digitale ondersteuning snel, duidelijk, intuïtief en volgens de efficiëntste route op hun bestemming te brengen.

  Scope

  Binnen scope

  We willen een test uitvoeren met een oplossing waarbij beeldtechnologie gebruikt wordt om de navigatie in gebouwen te vergemakkelijken.

  Buiten scope

  • Oplossing op basis van Beacons
  • Ondersteuning van navigatie voor bezoekers van loketten.

   

  Andere vereisten:

  • Indien bijkomende relevante informatie verstrekt kan worden (bijvoorbeeld faciliteiten die mogelijk zijn voor het type gebruiker of informatie over het gebruik van diensten en materiaal) met de oplossing, is dit een plus.

  Jouw voorstel indienen

  Heb jij een oplossing voor deze challenge? Laat het ons snel weten!

  Download hier het sjabloon om jouw voorstel in te dienen. Stuur het ingevulde document naar sandbox@vlaanderen.be. We nemen contact met je op om verder af te spreken. 

  Wat levert het mij op?

  Voor deze challenge is een vergoeding voorzien voor de start-up die weerhouden wordt om hierrond een Sandbox-experiment op te zetten. Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen:   

  • De Vlaamse overheid engageert zich om jouw product in de praktijk te testen. Elke partij engageert zich om van het experiment een succes te maken, voor iedereen. Succes kan bestaan uit nieuwe kennis, inzichten en ervaring - ook al blijkt de ingezette technologie (nog) niet echt een goede oplossing voor het probleem. 
  • Je kan de Vlaamse overheid als referentie gebruiken, ook al is jouw oplossing niet in productie genomen.  
  • Jouw start-up krijgt visibiliteit binnen en buiten de Vlaamse overheid. Twee maal per jaar organiseert Sandbox Vlaanderen een event waarop iedereen van de Vlaamse overheid welkom is. Alle experimenten van de voorbije zes maanden worden voorgesteld door een vertegenwoordiger van de dienst en de onderneming, samen op het podium. Zo bereik je als onderneming heel wat andere overheidsdiensten die mogelijk werken aan een lastenboek… . 
  • Als onderneming die een experiment met Sandbox Vlaanderen heeft uitgevoerd, word je voortaan op alle events uitgenodigd.  
  • Tot twee jaar na je experiment kan je gebruik maken van de accommodatie van Sandbox Vlaanderen in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Je kan hier potentiële klanten binnen de overheid ontvangen, je product demonstreren … . 
  • Sandbox Vlaanderen is geen incubator, en levert geen coaching of begeleiding. Maar we verwijzen je graag door naar de persoon of de organisatie binnen ons netwerk die jou verder kan helpen. Ook dat maakt deel uit van onze matchmaking. 
  • Jij inspireert de overheid in haar zoektocht naar innovatieve oplossingen. En wie weet is het een opstap naar meer…