chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Challenge: Linked Legislation: Wetgeving als motor voor procesautomatisatie - Agentschap Informatie Vlaanderen (AIV)

  Entiteit  Agentschap Informatie Vlaanderen
  Uiterste datum van indiening voorstel Momenteel geen dwingende deadline
  Contact

  Stephane Coppens, coördinator Sandbox Vlaanderen
  sandbox@vlaanderen.be
  +32 485 30 90 11

  Context

  Overheden beheren business rules in verschillende informatiesystemen die vastliggen in wetgeving. Het doel van deze challenge is het omzetten van wetgevende teksten in machineleesbare business rules.

  Omschrijving

  Een BRMS- of bedrijfsregelsysteem is een softwaresysteem dat wordt gebruikt voor het definiëren, implementeren, uitvoeren, bewaken en onderhouden van de variëteit en complexiteit van beslissingslogica die wordt gebruikt door operationele systemen binnen overheden in Vlaanderen. Deze logica, ook wel bedrijfsregels genoemd, omvat beleidsregels, vereisten en voorwaardelijke verklaringen, zoals voor het toekennen van een subsidie aan een burger of ondernemer.

  Overheden beheren business rules in verschillende informatiesystemen die vastliggen in wetgeving. Het doel van deze challenge is het omzetten van wetgevende teksten in machineleesbare business rules.

  Deze uitdaging gaat in op het probleem van regelacquisitie, ervan uitgaande dat in Natural Language (NL) geschreven wetgeving een rijke bron van kennis is, maar dat het omzetten van NL in formele uitspraken een uitdaging blijft.

  De te onwikkelen acquisitiemethodiek gaat uit van een de selectie van de relevante tekstfragmenten en hun normalisatie in een SBVR-achtige taal (Semantics of Business Vocabulary and Business Rules).

  Randvoorwaarden

  • Bij voorkeur wordt er gebruik gemaakt van Artificial Intelligence en de principes van het Semantisch Web.

  Als bron kijken we voornamelijk naar

  Jouw voorstel indienen

  Heb jij een oplossing voor deze challenge? Laat het ons snel weten!

  Download hier het sjabloon om jouw voorstel in te dienen. Stuur het ingevulde document naar sandbox@vlaanderen.be. We nemen contact met je op om verder af te spreken. 

  Wat levert het mij op?

  Sandbox Vlaanderen werkt met het principe van de ‘gesloten portefeuille’. Dat betekent dat er geen vergoedingen worden betaald, door geen van de partijen. Er zijn wel tal van andere voordelen:   

  • De Vlaamse overheid engageert zich om jouw product in de praktijk te testen. Elke partij engageert zich om van het experiment een succes te maken, voor iedereen. Succes kan bestaan uit nieuwe kennis, inzichten en ervaring - ook al blijkt de ingezette technologie (nog) niet echt een goede oplossing voor het probleem. 
  • Je kan de Vlaamse overheid als referentie gebruiken, ook al is jouw oplossing niet in productie genomen.  
  • Jouw start-up krijgt visibiliteit binnen en buiten de Vlaamse overheid. Twee maal per jaar organiseert Sandbox Vlaanderen een event waarop iedereen van de Vlaamse overheid welkom is. Alle experimenten van de voorbije zes maanden worden voorgesteld door een vertegenwoordiger van de dienst en de onderneming, samen op het podium. Zo bereik je als onderneming heel wat andere overheidsdiensten die mogelijk werken aan een lastenboek… . 
  • Als onderneming die een experiment met Sandbox Vlaanderen heeft uitgevoerd, word je voortaan op alle events uitgenodigd.  
  • Tot twee jaar na je experiment kan je gebruik maken van de accommodatie van Sandbox Vlaanderen in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Je kan hier potentiële klanten binnen de overheid ontvangen, je product demonstreren … . 
  • Sandbox Vlaanderen is geen incubator, en levert geen coaching of begeleiding. Maar we verwijzen je graag door naar de persoon of de organisatie binnen ons netwerk die jou verder kan helpen. Ook dat maakt deel uit van onze matchmaking. 
  • Jij inspireert de overheid in haar zoektocht naar innovatieve oplossingen. En wie weet is het een opstap naar meer…