chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Coaching

  Wil je uitgedaagd worden of heb je nood aan ondersteuning? Dan kun je gebruik maken van een coach. Dit is iemand die de juiste vragen stelt, je confronteert en je perspectief verruimt. De Vlaamse overheid heeft een coachingsaanbod voor haar personeelsleden. Daarnaast kun je ook zelf je coachende vaardigheden ontwikkelen via opleidingen.

  Coachingsaanbod

  Afhankelijk van je functie en je noden kun je momenteel terecht bij 3 soorten coaches.

  Coachende vaardigheden ontwikkelen

  Wil je zelf je coachende vaardigheden ontwikkelen? In de opleidingscatalogus vind je regelmatig opleidingen. Zo leer je zelf hoe en wanneer je bepaalde technieken toepast, hoe je een feedbackgesprek aangaat met een collega, .... Deze opleidingen geven je inzicht in je eigen sterktes en groeipunten als coach. Er zijn opleidingen voor personeelsleden, leidinggevenden en HR-verantwoordelijken

  Wat is coaching?

  Coaching heeft als doel je perspectief te verruimen. Een coach gaat aan de slag vanuit de vraag van een coachee (dit is de gecoachte persoon). Door de coachvraag vanuit verschillende standpunten te bekijken, kan de coach je uitdagen, de juiste vragen stellen, confronteren en ondersteunen. Na het persoonlijk coachingstraject kun je zelf nieuwe uitdagingen aangaan.

  Wat is het verschil met consulting, mentoring, therapie en sportcoaching?

  Coaching versus consulting
  Een consultant analyseert de nood van een organisatie of individu en biedt een oplossing op basis van specialisatie en expertise. Een coach biedt geen voorgekauwde oplossingen, maar wel instrumenten die je helpen om tot een eigen oplossing te komen.

  Coaching versus mentoring
  Een coach werkt van buiten naar binnen, een mentor van binnen naar buiten. Een mentor begeleidt je, leert je nieuwe vaardigheden aan en brengt kennis vanuit een expertiserol. Een coach leert je reflecteren, houdt je een spiegel voor en maximaliseert het professioneel potentieel.

  Coaching versus therapie
  Een therapeut legt de nadruk op je persoonlijk leven of ervaringen uit het verleden. Een coach begeleidt en stuurt je met nadruk op je toekomst.

  Coaching versus sportcoaching
  Een sportcoach heeft de touwtjes in handen en zet doelen op die leiden tot de overwinning. Een professionele coach laat je je eigen doelen bepalen en begeleidt je hierin.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel
  Havenlaan 88 bus 31
  1000 Brussel
  coaching@vlaanderen.be