chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Combinatie werk-privé

  Informatie over verloven

  Ken je zelf het verschil tussen palliatief verlof en medische bijstand? Welke verloven zijn een recht, welke een gunst? En mag je ouderschapsverlof gesplitst opnemen of niet? Hier staat alle informatie over verloven gebundeld.

  Lees ook de publicatie van de Gezinsbond: Focus op vaders en werk. Of neem een kijkje in de interessante brochure 'Vaders en ouderschapsverlof' van de collega's van Gelijke Kansen in Vlaanderen.

  Deeltijds werken en deeltijds leidinggeven

  Deeltijds werken biedt voordelen voor werknemers én hun werkgever. De formule maakt het mogelijk om werk en privéleven beter te combineren. Zo lopen werknemers wellicht minder risico op stress en blijven ze meer gemotiveerd.

  Bij de Vlaamse overheid bestaan er verscheidene mogelijkheden om deeltijds te werken, ook voor leidinggevenden. Voor managers van de rangen A2E en A2 en voor directeurs is het verlof voor deeltijdse prestaties een gunst. Wie benoemd is in het middenkader of een mandaatgraad heeft, kan deeltijds werken via het verlofstelsel van deeltijdse prestaties.

  Meer informatie vindt u in het Vlaams Personeelsstatuut van 13 januari 2006.

  Deeltijds werken - handleiding voor leidinggevenden en personeelsverantwoordelijken

  Kwaliteitsvol vergaderen

  Leidinggevenden van de Vlaamse overheid vergaderen veel en lang: gemiddeld een derde van hun werktijd. Slecht georganiseerde vergaderingen slorpen veel tijd op. Vaak lijdt de combinatie van werk en privéleven onder inefficiënte, tijdrovende vergaderingen. En dat is een knelpunt waar steeds meer leidinggevenden het moeilijk mee hebben.

  Vergaderen is een kunst - brochure met tips voor efficiënte vergaderingen

  Vakantieopvang

  In de 11 ministeries en in veel agentschappen van de Vlaamse overheid kunnen de personeelsleden gebruikmaken van vakantieopvang tijdens de schoolvakantieperiodes. Voor alle informatie en inschrijvingen kunt u terecht op de website van het Agentschap Overheidspersoneel.

  Contact: vakantieopvang@vlaanderen.be, 02 553 60 42

  Instrumenten