chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Communicatiefuncties bij de Vlaamse overheid

  Alle departementen en agentschappen van de Vlaamse overheid hebben een communicatieambtenaar. Dat moet volgens artikel 31 van het decreet openbaarheid van bestuur. Er is slechts één communicatieambtenaar per departement of agentschap. Hij/zij is het officiële aanspreekpunt voor de communicatie van zijn/haar entiteit en zorgt ervoor dat de communicatie met burgers, bedrijven, verenigingen, over beleid, regelgeving en dienstverlening, goed verloopt.

  In veel departementen en agentschappen zijn er behalve de communicatieambtenaar nog andere communicatieverantwoordelijken of communicatiemedewerkers. Zij zijn verantwoordelijk voor de communicatie van een bepaalde afdeling of dienst, of hebben een specifieke communicatietaak in een communicatieafdeling.

  Specifiek voor contacten met de pers zijn er perswoordvoerders aangesteld. Deze bouwen, in samenspraak met de bevoegde minister en in overleg met hun management, een actief en reactief persbeleid uit.

  Hieronder vindt u de coördinaten terug van de personen met een communicatiefunctie bij de Vlaamse overheid. U krijgt een opsomming van de huidige functiehouders, telkens met vermelding van o.a. hun moederentiteit, hun functietitel, e-mailadres en adresgegevens.

  naar boven

  Meer weten over deze rapporten?

  • Voor het actueel houden van de organisatiegegevens van de verschillende departementen, agentschappen en instellingen wordt er een beroep gedaan op een uitgebreid netwerk van gemandateerde contactpersonen
  • Die contactpersonen hebben via een gebruiksvriendelijke invoermodule toegang tot de organisatiedatabank en dragen de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de eigen organisatiegegevens. Eventuele foutjes kunnen/mogen hen rechtstreeks gesignaleerd worden (eventueel met een kopie naar informatie.vlaanderen@vlaanderen.be). De dag na het uitvoeren van de aanpassing worden de bestanden op de site automatisch geactualiseerd.  

  Problemen bij het openen van de documenten?

  Let op: als u Internet Explorer 8 als browser gebruikt, is het mogelijk dat het script voor de Excel-rapporten geblokkeerd wordt. U moet dan ofwel een andere browser gebruiken (Firefox, Chrome, Internet Explorer 9,...) ofwel de instellingen van uw browser aanpassen.