chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Omzendbrief contacten met de pers en lijst perswoordvoerders

  Elk personeelslid heeft spreekrecht en mag dus ook met journalisten spreken in eigen naam. Maar het zijn de perswoordvoerders die het woord voeren namens hun departement of agentschap.

  Die perswoordvoerders kunnen natuurlijk ook doorverwijzen naar de collega die inhoudelijk het meest weet over de materie. In sommige agentschappen zijn het zelfs vooral de inhoudelijke specialisten die interviews geven, meestal getraind of gecoacht door de perswoordvoerder. 

  Vragen met een beleidsaspect worden beantwoord door de woordvoerder van de minister of de minister zelf. Ook communicatie over aangekondigd of niet–beslist beleid wordt aan de minister overgelaten. 

  Communicatie over de uitvoering van genomen beleidsbeslissingen of over operationele zaken is het domein van de overheidsinstelling

  Voor beleidsdomeinoverschrijdende thema's en onderwerpen die de individuele entiteiten overstijgen, treedt de voorzitter van het Voorzitterscollege op als woordvoerder. 

  Wie welke rol speelt en hoe personeelsleden van de Vlaamse overheid om moeten gaan met de pers is geregeld in een omzendbrief van de Vlaamse Regering.

  Er is ook een lijst met contactgegevens van de perswoordvoerders.