chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Navigatie, taalswitch en zoekbalk

  Navigatie vs. broodkruimels

  Meer dan de helft van bezoekers komen vandaag op een pagina van uw website terecht via een zoekmachine. Homepagina's worden hierdoor steeds minder belangrijk als vertrekpunt van een bezoek op uw website. De nadruk verschuift van navigatie naar heldere overzichtspagina's die voldoende informatie en context bieden over een welbepaald thema ('topic').

  Bezoekers willen dus op die 'topic'-pagina's waar ze terecht komen via de zoekmachine in één oogopslag alle relevante informatie vinden, of de links ernaartoe (vanuit verschillende invalshoeken en voor meerdere doelgroepen): basiscontent, nieuws, beleidsinformatie, gerelateerde links, informatie voor de pers, downloads, illustraties, infographic,  links naar een bijhorende toepassing, ... Omdat de schermruimte beperkt is, gaat de prioriteit naar content en krijgt navigatie minder plaats. De broodkruimel gaat een belangrijke rol spelen, niet alleen als position locator (waar zit ik?) maar ook als navigatiehulp.

  Zo vervangt de broodkruimel op de sites www.vlaanderen.be en https://overheid.vlaanderen.be een horizontale of verticale navigatie. 

  broodkruimel Vlaanderen broodkruimel intern

  In de componentenbibliotheek van het webuniversum vind je alle technische informatie over de broodkruimels.

  Wens je alsnog te werken met een navigatie? Laat je dan inspireren door onderstaande voorbeelden.

  Taalswitch

  De taalswitch maakt deel uit van de global header en footer van je site, de verplichte gemeenschappelijke stijlelementen voor alle sites van de Vlaamse overheid. 

  Zoekbalk

  Gebruik de zoekmodule om bezoekers eenvoudig specifieke inhoud te laten zoeken. De technische specificaties van de zoekbalk kan je in de componentenbibliotheek van het webuniversum terugvinden. In een latere fase zal de zoekbalk deel uitmaken van de global header en footer.