chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Folders, brochures en jaarverslagen niveau 1

  Basisgrid folder Amerikaans formaat

  In niveau 1 wordt het naakte logo altijd links op een gele balk geplaatst. Het entiteitslogo wordt rechts geplaatst. Gebruik altijd het merklogo in combinatie met het entiteitslogo voor de afzender.

  Op de drieluikfolder wordt onderaan over de hele lengte van de folder (297 mm) een gele balk geplaatst van 27 mm hoog. De contactgegevens en eventueel de partnerlogo’s kunnen op de backcover in die gele balk geplaatst worden.

  grid amerikaans formaat deel 1

  Entiteitslogo’s op 1 of 2 regels worden uitgelijnd op de onderzijde van het woord ‘overheid’. Het webadres wordt geplaatst op de gele balk op de backcover, en staat altijd onder het entiteitslogo, en in hetzelfde korps en met dezelfde interlinie.

  grid amerikaans formaat deel 2

  Entiteitslogo’s op 3 of 4 regels worden in de hoogte gecentreerd ten opzichte van het merklogo. Het merklogo is 16 mm hoog.

  De gele balk onderaan wordt doorgetrokken over de volledige breedte van de folder. Op de voorzijde plaats je een aflopend beeld met daarop de titel. Het merklogo en het entiteitslogo staan op de voorzijde in de gele balk. Je contactgegevens staan achteraan in de gele balk.

  1. merklogo

  2. entiteitslogo

  3. beeld (foto of illustratie)

  4. slogan / Titel

  5. contactgegevens

  Bij de opbouw van het binnenwerk mogen alle algemene lay-outelementen gebruikt worden maar er zijn een aantal extra zaken om op te letten. Hieronder staan enkele vuistregels die zorgen voor een evenwichtige opbouw.

  6. veel witruimte bovenaan

  7. aan de buitenkant evenveel wit als aan de binnenkant

  8. een symmetrische bladspiegel

  9. twee kolommen tekst

  In het binnenwerk mogen alle elementen van de huisstijl gebruikt worden. Dat houdt het geheel grafisch interessant. Er moet wel voldoende witruimte blijven. De schuine vlakken zijn een dankbaar huisstijlelement voor bijvoorbeeld kaderstukken. 

  Zet de foto’s zo groot mogelijk. Je gebruikt je steunkleuren zo veel mogelijk. 

  grid amerikaans formaat

  voorbeeld drieluik folder niveau 1

  Verplicht grid brochures A4/A5-formaat

  grid brochure niveau 1 deel 1

  Entiteitslogo’s op 1 of 2 regels worden uitgelijnd op de onderzijde van het woord ‘overheid’. Als er ook een webadres geplaatst wordt op de gele balk, komt dat altijd onder het entiteitslogo en in hetzelfde korps en met dezelfde interlinie.

  grid brochure niveau 1 deel 2

  Entiteitslogo’s op 3 of 4 regels worden in de hoogte gecentreerd ten opzichte van het merklogo. Bij een merklogo dat bestaat uit 4 regels, wordt de URL elders geplaatst op de cover of op de backcover van de brochure, folder of flyer.

  Vanaf de voorzijde wordt de gele balk doorgetrokken over de volledige lengte van de cover. Op de cover wordt er een aflopend beeld gebruikt met daarop een titel. Het logo en het entiteitslogo staan onderaan in het kleurvlak. De contactgegevens komen op de achterzijde. Er wordt een verticale gele balk geplaatst 10 mm op de voorzijde die via de rug tot 10 mm op de backcover loopt (5).

  1. merklogo

  2. entiteitslogo

  3. beeld of illustratie

  4. titel

  5. gele balk op de cover / backcover

  6. contactgegevens op achterzijde

  Bij de opbouw van de binnenkant mogen alle algemene lay-outelementen gebruikt worden, maar er zijn een aantal extra zaken om op te letten. Hieronder staan enkele vuistregels die zorgen voor een evenwichtige opbouw (zie volgende pagina).

  7. veel witruimte bovenaan

  8. aan de buitenkant meer wit dan aan de binnenkant

  9. een symmetrische bladspiegel

  10. drie (of minder) kolommen tekst

  In het binnenwerk mogen alle elementen van de huisstijl gebruikt worden. Die houden het geheel grafisch interessant. Er moet wel voldoende witruimte blijven. De schuine vlakken zijn een dankbaar huisstijlelement voor bijvoorbeeld kaderstukken.

  Zet de foto’s zo groot mogelijk. U gebruikt uw steunkleuren zo veel mogelijk.

  grid a4 en a5 deel 1

  grid a4 en a5 deel 2

  grid a4 en a5 deel 3

  Verplicht grid jaarverslagen

  grid jaarverslag