chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  TV- en radiospot niveau 2

  Tv-spot

  • Tijdens de hele spot plaats je links onderaan de horizontale variant van het entiteitslogo. Linksboven plaats je de hele spot de leeuwenkop 92% zwart in een witte trapezium, dekking 75%.
  • Bij de uitzending van een TV-spot kan het door de instelingen van het toestel gebeuren dat de randen van het beeld worden afgesneden. Daarom plaats je het trapezium (= logo) binnen het frame ‘title safe’. Zo ‘plakt’ het logo bij het tonen van de spot niet aan de rand van het tvscherm.
  • Op het einde van de spot gebruik je altijd een pancarte in de hoofdkleur van je entiteit en links onderdaan de URL. Centraal in het kleurvlak vermeld je het thema. Linksboven plaats je de leeuwenkop 92% zwart in een witte trapezium, dekking 75%, opnieuw rekening houdend met het frame 'title safe'. 

  Tijdens de hele spot

  voorbeeld tv niveau 2

  Op het einde van de spot

  voorbeeld tv niveau 2

  Webfilmpjes

  • Voor webfilmpjes is het niet noodzakelijk rekening te houden met het frame 'title safe' aangezien het beeld niet wordt afgesneden. Het trapezium mag dus in de hoek geplaatst worden. 
  • Het is in webfilmpjes niet nodig om permanent het logo van de Vlaamse overheid links bovenaan te tonen. In het begin verschijnt het 75% transparant trapezium met leeuwenkop 92% zwart 3 seconden in beeld en op het einde in de eindpancarte. Je gebruikt altijd een eindpancarte in de hoofdkleur van je entiteit met links onderdaan de URL. Centraal in het kleurvlak vermeld je het thema/de tekst. 

   

  Radiospot

  Een radiospot die langer dan tien seconden duurt, eindigt met een vaste boodschap. Je kan kiezen uit de volgende tekstjes:

  1. ‘Vlaanderen, verbeelding werkt.’
  2. ‘Vlaanderen is ... (thema).’
  3. 'Dit is een initiatief van de Vlaamse overheid.’