chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Overzicht beschikbare vertalingen en hertalingen

  De overheidsinformatie over het coronavirus is vaak moeilijk voor personen die laaggeletterd zijn, die anderstalig zijn of voor personen met een beperking. Daarom kunt u ook die informatie ook terugvinden in meerdere talen, in eenvoudig Nederlands en in Vlaamse Gebarentaal. De informatie wordt ondersteund door audio, video en posters.

  Basisinformatie

  Je vindt de basisinformatie op drie websites:

  • Federaal crisiscentrum: informatie in meerdere talen, in Vlaamse Gebarentaal en in duidelijk Nederlands; audio in meerdere talen,
  • Agentschap Integratie en Inburgering: informatie in meerdere talen en in duidelijk Nederlands; audio en video in meerdere talen; affiches voor handelszaken,
  • Wablieft: informatie in duidelijk Nederlands; video en beeldmateriaal in duidelijk Nederlands.

  Die websites worden telkens geüpdatet met de nieuwe informatie van de federale overheid (maatregelen preventie en openbaar leven).

  Overzicht maatregelen

  Informatie over vaccinatie

  Ook de informatie over de vaccinatiecampagne in Vlaanderen is in meerdere talen vertaald, zodat ook anderstalige en laaggeletterde doelgroepen de basisinformatie over vaccinatie kunnen begrijpen.

  Samenwerkingsverband

  Bovenstaande informatie is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen heel wat partners: het federale crisiscentrum NCCN, Wablieft en de sociale tolk- en vertaaldiensten van het Agentschap Integratie en Inburgering, atlas integratie & inburgering Antwerpen, IN-Gent, SetisWallon en SetisBruxelles.