chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Aangepaste coronamaatregelen vanaf 2 november 2020

  zaterdag, 31 oktober 2020
  Verplicht thuiswerk als regel voor alle functies die zich ertoe lenen, dat is een van de maatregelen van het Overlegcomité in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19. Ook bij de Vlaamse overheid geldt die regel tot en met 13 december 2020. Ook andere maatregelen worden aangepast na de nieuwe richtlijnen van het Overlegcomité. Dat heeft het Crisiscentrum van de Vlaamse overheid beslist. 
  • 1

   Verplicht thuiswerk

   • Je werkt minstens tot en met 13 december 2020 verplicht thuis als je functie er zich toe leent en komt alleen naar kantoor voor activiteiten die je niet thuis kunt uitvoeren of waarvoor je aanwezigheid op kantoor voor de continuïteit van de dienstverlening noodzakelijk is. Een mondmasker is dan altijd verplicht. 
   • Als je werkt als terreinmedewerker of een contactfunctie hebt, kun je je werk blijven doen. Zoek een digitaal alternatief waar mogelijk. Je kunt thuisbezoeken en inspecties uitvoeren, als je de hygiënemaatregelen respecteert, de afstandsregels naleeft en een mondmasker draagt. Maak de contacten zo kort als mogelijk en zo lang als moet. Je andere werk gebeurt verplicht van thuis uit.
   • Reis zo veel mogelijk buiten de spitsuren als je toch naar kantoor gaat.
   • Zit je in een moeilijke thuiswerksituatie, bespreek dan met je leidinggevende of vertrouwenspersoon wat jou kan helpen. Of je kunt contact opnemen per mail (welzijn-corona@vlaanderen.be) of telefoon (02 553 18 31) met het meldpunt corona welzijn dat de vraag zelf behandelt of doorstuurt naar de juiste welzijnsactor. ​ 
   • Ook externen, jobstudenten en stagiairs werken verplicht van thuis uit. 
   • Entiteiten kijken erop toe dat alle voorzorgsmaatregelen nageleefd worden. Neem ook zelf je verantwoordelijkheid hierin op. Bekijk hier hoe je besmetting kan vermijden en wat je moet doen als je ziek wordt of in quarantaine moet.
  • 2

   Hoe thuiswerken?

  • 3

   Gebouwen blijven (beperkter) open

   Het Facilitair Bedrijf blijft de essentiële dienstverlening van de Vlaamse overheid ondersteunen.

   • De grote kantoorgebouwen blijven hiervoor open tussen 8 en 17 uur. Vanaf maandag 16 november zijn de kantoren open van 7 tot 17u.
   • Binnen die uren moet je je badge gebruiken om het gebouw binnen te komen en opnieuw te verlaten. Buiten de openingsuren is toegang/uitgang alleen mogelijk via de bewaking. Meld je aan aan het onthaal om een kaartje voor de schoonmaak te vragen. Zo weten de schoonmaakcollega's waar ze moeten poetsen.
   • Bezoekers mogen alleen ter plaatse komen als het echt noodzakelijk is, bv. voor een vergadering of face-to-face dienstverlening waarvoor geen digitaal alternatief is. Zij moeten aanbellen.
   • De restaurants en koffiebars zijn momenteel gesloten. Vanaf 23 november zal er opnieuw een beperkt cateringaanbod zijn (behalve in Arenberg en Ferraris).
   • De verzending is geopend tussen 9 en 12 uur.

   Alle maatregelen, onder andere over mondmaskers, vind je op de webpagina over de coronamaatregelen in de gebouwen van Het Facilitair Bedrijf.

  • 4

   Vergaderingen en opleidingen

   Vergaderingen en opleidingen kunnen hoogst uitzonderlijk fysiek doorgaan als er geen digitaal alternatief is en ze echt niet tot na 13 december 2020 kunnen uitgesteld worden. Alle andere vergaderingen of opleidingen verlopen uitsluitend digitaal of worden verschoven.

  • 5

   Evenementen

   Voorlopig kunnen geen fysieke evenementen plaatsvinden. Ook fysieke teambuildings zijn verboden. Waar mogelijk worden voor evenementen digitale alternatieven uitgewerkt. 

  • 6

   Selectieprocedures

   Selectieprocedures gaan maximaal digitaal door. Praktische proeven voor specifieke functies die niet digitaal af te leggen zijn en eindgesprekken managementjobs kunnen fysiek doorgaan mits het respecteren van alle voorzorgsmaatregelen.

  • 7

   Griepvaccinatie

   De geplande griepvaccinaties van dinsdag 3 november 2020 gaan door. Ook daarna kunnen prioritaire risicogroepen hun griepvaccinatie nog krijgen. IDEWE neemt ten laatste op 3 november contact op met iedereen die al een afspraak voor griepvaccinatie heeft gepland.  

  Alle informatie over de gebouwen vind je op de pagina met de maatregelen in de gebouwen van Het Facilitair Bedrijf. Alle personeelsinformatie en de algemene voorzorgsmaatregelen, zoals handen wassen, thuisblijven als je ziek bent en afstand houden, vind je op de pagina Coronavirus maatregelen personeel.

  Heb je vragen? Dan kun je terecht op bij je leidinggevende.