chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  CRAB-beheerdiensten

  Op onderstaande pagina’s vindt u meer informatie over de verschillende beheerdiensten. Deze laten toe aan gemeentes om het CRAB te kunnen bijwerken. Deze diensten zijn alle beveiligd. Registratie is als dusdanig verplicht.

  De beheerdienst van de eerste generatie is CRAB WS-T. Deze staat het dichtst bij het CRAB datamodel en is om die reden ook de meest krachtige, maar ook de meest complexe om mee te werken. Onderstaande figuur geeft een overzicht van de Full CRAB entiteiten en hun onderlinge samenhang. De entiteiten in de groene kleur kunnen door de gemeente worden bijgewerkt. De entiteiten aangeduid met een * beschikken over een geometrische component. 

  Volledig-CRAB-model

  De beheerdiensten van de tweede generatie werken op een vereenvoudigd datamodel waarvoor minder kennis van het CRAB datamodel vereist is. Onderstaande figuur geeft een overzicht van de Lite CRAB entiteiten en hun onderlinge samenhang. De entiteiten in de groene kleur kunnen door de gemeente worden bijgewerkt. De entiteiten aangeduid met een * beschikken over een geometrische component.

  datamodel CRAB WFS-T service