chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Het GRAB-project

  Het Gemeentelijk Referentieadressenbestand (GRAB) is het geheel aan faciliteiten, procedures en afspraken die de gemeenten in staat stellen de CRAB-databank binnen de gemeentelijke werking aan te wenden en decentraal bij te houden.

  Twee systemen

  Het AGIV ontwikkelt twee systemen.

  De GRAB-services (webGRAB) zijn een verzameling van webservices die de gemeente in staat stellen om via het internet de CRAB-databank rechtstreeks te bevragen en bij te werken. Deze webservices kunnen geïntegreerd worden in allerhande applicaties.

  Naast de set van webservices ontwikkelt het AGIV een referentieapplicatie die de webservices aanbiedt in een gebruiksvriendelijke interface: het Loket voor Authentieke Registratie (LARA). Het ‘xGRAB’ biedt de gemeente de mogelijkheid om informatie uit een lokale adresdatabank uit te wisselen met het CRAB.

  "}]]
  GRAB-technologie

  GRAB-services

  Naast het Loket voor Authentieke Registratie biedt het AGIV een reeks van transactionele webservices aan die door gemeenten en/of hun softwareleveranciers ingebouwd kunnen worden in de eigen software-omgeving. Deze oplossing biedt gemeenten de mogelijkheid om de CRAB-databank decentraal te onderhouden en toch met vertrouwde en op gemeentelijke processen afgestemde softwarepakketten te blijven werken.

  xGRAB

  Het xGRAB is een systeem dat gemeenten in staat stelt om vanuit een lokaal bestand adresgegevens op geregelde tijdstippen uit te wisselen met het AGIV. Gemeenten die op dit moment al een adressendatabank onderhouden en niet meteen gebruik willen maken van GRAB-services kunnen op deze manier toch hun rol in de decentrale actualisatie van het CRAB opnemen.