chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hoe begin je eraan

  Als ondersteuning van de opdracht die het CRAB-decreet weglegt voor steden en gemeenten voorziet Informatie Vlaanderen een aantal initiatieven. Het gaat onder meer over:

  1. CRAB-opleidingen adresbeheer

  De Vlaamse steden en gemeenten zijn de exclusieve beheerders van geldige adressen in Vlaanderen. Deze belangrijke en nuttige taak staat beschreven in het CRAB-decreet, dat op 1 juni 2011 in werking is getreden.

  Informatie Vlaanderen organiseert verschillende opleidingen specifiek voor CRAB-adresbeheerders. Tijdens deze opleidingen wordt niet enkel het CRAB uitgebreid toegelicht, er wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan het opzetten en uitvoeren van een gepast CRAB-implementatietraject.

  De “Handreiking CRAB-adresbeheer” zal de basis van deze opleiding vormen.

  2. Opleidingen met het Loket voor Authentieke Registratie (LARA)

  Informatie Vlaanderen organiseert verschillende opleidingen waarin het CRAB-adresbeheer binnen het Loket voor Authentieke Registratie (LARA) zal toegelicht worden. Het Loket voor Authentieke Registratie is een gratis webapplicatie die Informatie Vlaanderen aanbiedt aan steden en gemeenten. Zij kunnen op deze manier aan adresbeheer doen en zo hun decretale verplichtingen vervullen. Echter, deze toepassing is niet geïntegreerd in andere gemeentelijke processen en maakt geen gebruik van andere (gemeentelijke) databanken.

  3. Infosessies ter plaatse voor het managementteam van je stad of gemeente

  Het CRAB heeft een belangrijke impact op de werking van je gemeente. Omdat het niet voor iedereen even duidelijk is wat de specifieke gevolgen hiervan zouden kunnen zijn, geeft Informatie Vlaanderen je de kans om een persoonlijke infosessie over het CRAB te reserveren. Deze gratis infosessies geven een duidelijk overzicht van de rechten en plichten, het gebruik en de mogelijkheden van het CRAB. Interesse? Neem contact op met de Helpdesk Informatie Vlaanderen: digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be, tel. 09 276 15 00, elke werkdag van 8u tot 19u. 

  4. Persoonlijke begeleiding

  Meer info i.v.m. lopende initiatieven kan gevonden worden op de opleidingen-pagina waar eveneens kan ingeschreven worden op toekomstige initiatieven. Presentaties en verslagen van initiatieven uit het verleden kunnen afgeladen worden via de links onderaan deze paragraaf. 
  Ook voor gebruikers (bedrijven, overheidsinstellingen, …) voorziet Informatie Vlaanderen de nodige ondersteuning. Het volstaat om contact op te nemen met de Helpdesk om verdere afspraken te maken.