chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Dag van Migrant 2015

  Op vrijdag 18 december kwamen meer dan 100 genodigden naar het VAC in Gent. We vierden de internationale Dag van de Migrant én de eerste verjaardag van Mozaiko.

  Tijdens Mozaiko, een personeelsnetwerk van de Vlaamse overheid, hebben we het tweemaandelijks over tewerkstelling van personen van buitenlandse herkomst bij de Vlaamse overheid. Een keer per jaar willen we breder gaan dan dit thema, en daarom plaatsten we de actuele vluchtelingencrisis deze editie centraal. Alona Lyubayeva (Vlaams Diversiteitsambtenaar) ging van start met het horizontaal integratiebeleid binnen de Vlaamse overheid toe te lichten. Daarna vertelde Bleri Lleshi (politiek filosoof, documentairemaker en auteur) over zijn kijk op de huidige vluchtelingenproblematiek.

  Tijdens het panelgesprek gingen we dieper in op de vraag welke rol de Vlaamse Overheid kan spelen in de vluchtelingencrisis. Patrick Noël Vercruysse (VDAB), Sara De Meerleer (Agentschap voor Onderwijsdiensten), Jos Jacobs (Agentschap Integratie en inburgering), Elias Hemelsoet (Go! Onderwijs) en David Debrouwere  (Agentschap Jongerenwelzijn) vertelden welke inspanningen er vanuit hun beleidsdomein worden gedaan en er in de toekomst nog gaan gebeuren om de duizenden vluchtelingen in Vlaanderen te integreren. Er kwamen veel vragen en reacties uit het publiek. Peter Verlinden (VRT) trad op als moderator en leidde alles in goede banen.

  Tot slot genoten we nog van een uur interactief theater van het Gentse gezelschap Klein Barnum. Zij toonden aan de hand van ludieke sketches hoeveel vooroordelen er vaak nog leven (ten opzichte van allochtonen, vrouwen, personen met een beperking) op de werkvloer.

  Benieuwd naar meer? Schrijf je in voor de volgende bijeenkomst van Mozaiko. Op /mozaiko-agenda vind je de verslagen van de vorige bijeenkomsten. Alle personeelsleden zijn welkom, met of zonder migratieachtergrond.

  Foto Mozaiko   Sfeerfoto_Mozaiko

  Sfeerfoto_Mozaiko   Sfeerfoto_Mozaiko


  Logo_Mozaiko