chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De SDG-roadmap van Het Facilitair Bedrijf (2017-2019)

  Invulling geven aan de SDG's past binnen de langetermijnplannen van de Vlaamse overheid.  Ook in de eigen werking van de entiteiten moeten de SDG’s geïntegreerd worden. Hierbij vertrekt Het Facilitair Bedrijf vanuit haar bestaande duurzaamheidsstrategie en –ambities.

  Volgende doelstellingen worden vooropgesteld:

  • Het gebruik van de sdg’s als kritisch reflectiekader voor programma’s en projecten;
  • Ambassadeur zijn van de sdg’s;
  • Actief participeren aan lerende netwerken.

   De SDG’s moedigen ons aan om verdere stappen te zetten die noodzakelijk zijn voor een transitie naar een duurzamere wereld. Dit betekent dat we niet enkel de dienstverlening moeten aftoetsen aan de uitgangspunten van de 2030-ADO maar ook de werking en structuur van de organisatie. Hiertoe worden diverse interne workshops en themacafés georganiseerd om de 2030-ADO door te vertalen naar wat dit concreet betekent voor Het Facilitair Bedrijf, welke prioriteiten er worden gesteld en welke acties we nog moeten ondernemen. Uiteindelijk dient dit zich ook te vertalen een duurzaamheidsrapportering en het opstellen van indicatoren.

  Om de sdg’s structureel in te bedden in de organisatie worden deze ook integraal opgenomen in het programma- en projectmanagement van de organisatie en maken ze deel uit van de initiatieven van het vormingscentrum en de communicatie op organisatieniveau.