chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Digitaal Archief Vlaanderen

  Digitaal Archief Vlaanderen vormt de oplossing om afgesloten overheidsinformatie (op lange termijn) te beheren, te bewaren en te ontsluiten.

  De steeds verdere digitalisering van de overheid zorgt voor nieuwe uitdagingen met betrekking tot het beheer, de (lange termijn) bewaring en de ontsluiting van de digitaal gecreëerde of ontvangen informatie. Om deze uitdaging aan te pakken heeft de Vlaamse Regering op 6/7/2018 aan Het Facilitair Bedrijf de goedkeuring gegeven om hiervoor een gemeenschappelijke dienstverlening op te starten, namelijk Digitaal Archief Vlaanderen (DAV).
  Alle voordelen van Digitaal Archief Vlaanderen op een rijtje

  Digitaal Archief Vlaanderen als centrale dienstverlening

  Timing

  Planning 2020
  • Q1 2020: serieregister gaat live
  • Q2 2020: live release 1
   Deze release focust op de (semi-)manuele invoeromgeving en het raadpleegportaal voor ingelogde ambtenaren. Deze timing is voorwaardelijk en wordt definitief bevestigd na de eerste workshops in mei.
  • Q3 2020: live release 2
   Deze release focust op de automatische invoer en het raadplegen via bedrijfsapplicaties. Deze timing is voorwaardelijk en wordt definitief bevestigd na de eerste workshops in mei.
  • Q4 2020: live release 3
   Deze release focust op het publieksportaal, de rapportering en de vernietiging. Deze timing is voorwaardelijk en wordt definitief bevestigd na de eerste workshops in mei.

  Contact

  Nog vragen? Contacteer Digitaal Archief Vlaanderen via mail of contacteer Facilipunt via een melding of via het nummer 02 553 2000.