chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Digitale overheid

  De Vlaamse overheid wil haar dienstverlening verbeteren door klantgericht te denken, te vereenvoudigen en te digitaliseren.

  Vlaanderen Radicaal Digitaal

  “Een overheid die je beter begrijpt.” Dat is de rode draad bij de digitalisering van de Vlaamse overheid. Die leuze is op twee manieren te lezen: jij begrijpt de overheid beter, én de overheid begrijpt jou beter. Vlaanderen Radicaal Digitaal is de verzamelnaam voor alles wat de overheid onderneemt om dat mogelijk te maken.

  Stuurorgaan Vlaams Informatie en ICT-beleid

  Het stuurorgaan Vlaams Informatie en ICT-beleid is het (nieuwe) coördinatiecomité voor de VDI en kan adviezen aangaande het informatie- en ICT-beleid voorstellen aan de Vlaamse Regering. Die adviezen worden bindend eenmaal de Vlaamse Regering ze heeft goedgekeurd en ze gelden dan zowel binnen de Vlaamse overheid zelf als tussen de Vlaamse overheid en de provinciale en lokale besturen.

  (Digitale) dienstverlening vanuit de behoeften van de gebruiker

  De Vlaamse overheid staat ten dienste van de burger. Dienstverlening moet ontstaan en ontworpen worden vanuit de behoeften en drijfveren van de gebruikers en niet vanuit de doelstellingen van de organisatie. Als overheid willen we zoeken naar de oplossing die de minste administratieve lasten meebrengt.

  Richtlijnen digitale dienstverlening