chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Volgens artikel 36, 4, AVG zijn de lidstaten verplicht om de toezichthoudende autoriteit te raadplegen bij voorstellen (of ontwerpen) van wet- en regelgeving in verband met verwerking van persoonsgegevens.

  Aangezien de VTC sinds 25 mei 2018 een toezichthoudende autoriteit is voor de Vlaamse instanties conform de AVG, moeten de Vlaamse wet- en regelgevingsinitiatieven aan haar worden voorgelegd vanaf 25 mei 2018.

  Praktische informatie 

  Verzoeken tot advies of aanbeveling worden schriftelijk ingediend bij de Vlaamse Toezichtcommissie, elektronisch naar contact [at] toezichtcommissie [punt] be (of na telefonische afspraak tijdens Coronamaatregelen per brief naar Koning Albert II laan 15, 1210 Brussel).

  Vermeld bij de adviesvraag het statuut van de tekst (bv. principieel goedgekeurd door de Vlaamse Regering op xx xx xxxx) en de gegevens van de contactpersoon en geef aan welke artikels van de tekst betrekking hebben op de verwerking van persoonsgegevens of privacy. Verduidelijk ook of het advies gevraagd wordt voor de leidend ambtenaar of door de minister (als dit niet uit de ondertekening zou blijken).

  Het vergemakkelijkt de behandeling van de adviesvraag als u al volgende documenten toevoegt (dit kan door een link op te geven): nota aan de Vlaamse Regering, het decreet dat de wettelijke basis vormt, de bijhorende memorie van toelichting, relevante adviezen (RvSt, GBA, VTC, ...) en handige toelichtingen. Van het ontwerp en nota/memorie bezorgt u ons een wordversie of leesbare pdf.

  Het secretariaat van de VTC is beschikbaar voor afspraken en overleg.

  Overzicht adviezen en aanbevelingen

  Vereisten regelgeving