chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Een vlaanderen.be-url aanvragen

  Een nieuwe url ziet er altijd uit als www.vlaanderen.be/thema of www.vlaanderen.be/entiteitsnaam. Dat thema of die entiteitsnaam op die plek noemen we de namespace. Je vraagt een namespace aan bij informatie Vlaanderen.

  Jouw aanvraag in zes stappen

  • 1

   Namespace kiezen

   Je kiest de namespace voor jouw website of applicatie. Dat kan de naam of afkorting van je entiteit zijn, maar ook een thema of de naam van een dienstverlening.

   Tip: Kies de officiële naam van je entiteit

  • 2

   Controleer zelf of je aan de voorwaarden voldoet

   Het proces verloopt sneller als je zelf controleert of je voldoet aan de voorwaarden om aan te sluiten op de url-strategie.

  • 3

   Aanvraag indienen

   Dien je aanvraag in via de servicedesk van Informatie Vlaanderen.

   Belangrijk! Bij veel entiteiten is er één contactpersoon die dit soort aanvragen doet. Zoek eerst even uit hoe dit in jouw organisatie is geregeld.

  • 4

   Beoordeling aanvraag

   Informatie Vlaanderen beoordeelt of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet. Informatie Vlaanderen neemt contact met jou op als er meer informatie of overleg nodig is.

  • 5

   Configureer je eigen omgeving

   Het is afhankelijk van jouw specifieke situatie of er veel werk is aan de configuratie van jouw omgeving. Misschien moet je de content nog plaatsen achter de namespace (zie voor meer info bij voorwaarden voor aansluiting).

  • 6

   Aanmaak namespace

   Informatie Vlaanderen maakt de namespace aan. We informeren je wanneer de namespace beschikbaar is.

  Dien je aanvraag op tijd in!

  We merken in de praktijk dat er wel wat werk kan gaan zitten in het juist configureren van je webserver en Drupalomgeving. Ook Informatie Vlaanderen heeft enige tijd nodig voor configuratie.

  Als je een aanvraag indient voor een url voor een nieuwe website, dan vragen we dat je die bij de start van de bouw van je site indient en minstens drie maanden voor de geplande "go live" datum. Wanneer je de url aanvraagt voor een bestaande website, dan moet je de aanvraag minstens drie maanden doen voordat je de url wil gaan gebruiken.

  Je blijft verantwoordelijk

  Ook na de aansluiting op de url-strategie blijf je zelf verantwoordelijk voor je site. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je volledig voldoet aan de regelgeving en aan de richtlijnen die de Vlaamse overheid heeft opgesteld (bijvoorbeeld ten aanzien van cookies). Het is belangrijk dat je duidelijk aangeeft dat jouw entiteit de verantwoordelijke is van de site. Dat kan door de global header en footer te gebruiken.