chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gegevensdeling

  Wanneer duidelijk is welke gegevens noodzakelijk zijn in het formulier, moet nagegaan worden welke gegevens reeds gekend zijn bij de overheid en dus niet meer aan de invuller mogen worden gevraagd. Je kan deze gegevens, als de persoon eerst inlogt met e-ID om een formulier in te vullen, wel voorleggen aan de invuller om zijn eigen gegevens te controleren.

  Het MAGDA-platform zorgt ervoor dat gegevens uit authentieke bronnen op een veilige manier kunnen opgehaald worden. Verschillende Vlaamse en federale databanken worden via MAGDA-diensten ontsloten en bieden unieke persoons- en ondernemings- en kadastergegevens aan. Administratieve toepassingen kunnen hier handig gebruik van maken zodat burgers en ondernemingen niet telkens opnieuw hun gegevens bij de overheid kenbaar moeten maken. 

  Resultaat van deze fase

  Na deze fase heb je gegevensstromen geïnstalleerd om de gegevens uit authentieke bronnen die je nodig hebt rechtstreeks te raadplegen. Je hebt indien nodig ook een goedgekeurde aanvraag bij de Gegevensbeschermingsautoriteit om deze gegevens te gebruiken.

  Hoe pak je het aan?

  Hulpmiddelen

  Contacteer MAGDA om deze fase te doorlopen.

  Terug naar het overzicht