chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Enterprise-architectuur is een instrument dat binnen Vlaanderen Radicaal Digitaal ingezet wordt om de Vlaamse overheid te transformeren naar een informatiegedreven overheid. Uitgaande van de principes en speerpunten van Vlaanderen Radicaal Digitaal, wordt een Vlaamse enterprise-architectuur ontwikkeld voor overheden in Vlaanderen.

  De Vlaamse enterprise-architectuur wil een vereenvoudigd, integraal beeld bieden van de huidige en de beoogde inrichting van de Vlaamse overheid en de Vlaamse lokale besturen (verder overheden in Vlaanderen genoemd), en dit vanuit veschillende invalshoeken en abstractieniveaus.  Door doelen, producten en diensten, processen, organisatiedelen, informatie, applicaties en infrastructuur in kaart te brengen, evenals hun onderlinge samenhang, creëert de Vlaamse enterprise-architectuur structuur die opnieuw vat geeft op de complexiteit van de werkelijkheid.

  Dienstverlening

  De Vlaamse enterprise-architectuur wordt ontwikkeld en beheerd door het Agentschap Informatie Vlaanderen in samenwerking met Het Facilitair Bedrijf. Voor vragen en bemerkingen kan u steeds terecht op radicaaldigitaal@vlaanderen.be