chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Doelstellingen 2021-2023

  Vanaf 2021 werken alle organisaties van de Vlaamse overheid aan één gezamenlijke doelstelling voor Heerlijk Helder, namelijk de kwaliteitsverbetering van standaardbrieven en -mails voor externe communicatie. Dat heeft het Voorzitterscollege beslist tijdens de vergadering van 22 april 2021.

  Standaardbrieven en -mails zijn brieven of mails die op herhaalde basis in dezelfde vorm verstuurd worden. Ze zijn een cruciaal middel om met burgers, bedrijven en andere organisaties te communiceren over de uitvoering van procedures. Daardoor vormen ze als het ware het visitekaartje van de Vlaamse overheid.

  In de rubriek standaardbrieven en -mails vind je hulpmiddelen om standaardbrieven en -mails te beoordelen en te verbeteren.

  Planning

  • 1

   Inventaris

   31 januari 2022

   De organisaties van de Vlaamse overheid maken een inventaris van alle standaardbrieven en -mails die ze gebruiken voor de externe communicatie.

  • 2

   Projectplan

   30 april 2022

   De organisaties van de Vlaamse overheid maken een projectplan voor de kwaliteitsverbetering van hun standaardbrieven en -mails.

   Het einddoel is dat tegen begin 2024 75% van de standaardbrieven en -mails voldoet aan de kwaliteitscriteria voor standaardbrieven en -mails.

  • 3

   Tussentijdse evaluatie

   begin 2023

   Elke organisatie evalueert voor zichzelf wat ze in 2022 bereikt heeft voor de doelstelling over standaardbrieven en -mails. Op basis daarvan maakt Team Taaladvies begin 2023 een tussentijdse balans op.

  • 4

   Eindevaluatie

   begin 2024

   Elke organisatie evalueert voor zichzelf wat ze in 2023 bereikt heeft voor de doelstelling over standaardbrieven en -mails. Op basis daarvan maakt Team Taaladvies begin 2024 een eindevaluatie op.