chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Dit digitale draaiboek biedt vanuit diverse invalshoeken een ruime blik op de regelgeving overheidsopdrachten. Zo kan je in de Procedurewijzer de meest aangewezen plaatsingsprocedure kiezen en begeleidt het Stappenplan je van het begin tot het einde van het plaatsen van jouw overheidsopdracht. Vanzelfsprekend kan de Regelgeving zelf niet ontbreken: de Belgische regelgeving overheidsopdrachten voor klassieke sectoren (basiskader vanaf 30 juni 2017) is volledig artikelsgewijs raadpleegbaar. De vaak voorkomende begrippen zijn snel te vinden in de Definities, terwijl je bij Toelichting meer uitgebreide informatie leest.

  Procedurewijzer

  Klik hier om de procedurewijzer te openen.

  De procedurewijzer ondersteunt jou bij de keuze van de juiste plaatsingsprocedure. Middels een aantal vragen word je naar de meest aangewezen procedure geleid. Wanneer je de procedurewijzer hebt doorlopen, zal onderstaand stappenplan worden geactiveerd. Hierdoor wordt het mogelijk om door het stappenplan heen te navigeren. Enkel de stappen die van toepassing zijn op de geselecteerde plaatsingsprocedure zullen worden weergegeven.

  Mocht je reeds een plaatsingsprocedure hebben gekozen of leidt de procedurewijzer je tot een andere plaatsingsprocedure, dan kan je de door jou gekozen procedure uit onderstaande lijst selecteren. Dit voorkomt dat je telkens de procedurewijzer dient te doorlopen.

  Stappenplan

  Het plaatsen van een overheidsopdracht verloopt volgens strikte en vaak complexe regels. Onderstaand stappenplan geeft een algemeen overzicht van de fasen die een plaatsingsprocedure doorloopt. Afhankelijk van de gekozen plaatsingsprocedure wijzigt de chronologie en de concrete invulling van deze fasen.

  Regelgeving

  De Belgische regelgeving overheidsopdrachten voor klassieke sectoren (basiskader vanaf 30 juni 2017) is volledig artikelsgewijs raadpleegbaar.

  Definities

  De Wet Overheidsopdrachten en het KB Plaatsing Klassieke Sectoren bevatten definities voor de vaak voorkomende begrippen in de regelgeving overheidsopdrachten.

  Toelichting

  De toelichtingsteksten kunnen per hoofdstuk geraadpleegd worden.