chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Duurzame catering 2.0

  Het Facilitair Bedrijf gaat verder met zijn aanpak rond duurzaamheid en brengt Duurzame Catering 2.0 uit. Bij de 1.0 versie hebben we ons vooral gefocust op 3 grote pijlers: voedselverlies, vegetarische maaltijden en producten met duurzaamheidslabel. Nu nemen we deze realisaties mee en gaan we nog een stap verder.

  Duurzame catering 2.0 is gebaseerd op de principes van een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding, met continue aandacht voor de ecologische impact, waarbij we nadrukkelijk inzetten op het versterken van de beleving.

  Dit betekent dat we steeds op zoek gaan naar een evenwichtig aanbod, voor elk wat wils, waarbij we maximaal informeren zodat je een bewuste keuze kan maken.

  Op de site kan je binnenkort alle geplande en gerealiseerde acties volgen, hierbij al een kort overzicht om het verschil te duiden.

  Duurzame catering 1.0

  • Allergeneninfo kan aan een keukenmedewerker gevraagd worden.
  • De soepen en warme groenten zijn aangepast aan seizoensgebonden groenten.
  • We hebben het voedselverlies in kaart gebracht en gereduceerd.
  • We bieden een evenwichtig aanbod aan: het vegetarisch aandeel is verhoogd.
  • Onze take away verpakkingen bestaan uit duurzame materialen.
  • We hebben een Smileylabel in 7 restaurants.


  Duurzame catering 2.0                                        

  • Allergeneninfo kan in de toekomst via de menusite opgevraagd worden, aan de restaurants komen dan ook touchscreens waar je deze info kan raadplegen.
  • Het menu bestaat altijd uit een seizoensgroente, omdat we duidelijk in kaart willen brengen wat in welk seizoen in hoge mate beschikbaar is. Daarnaast kan je nog kiezen uit andere groenten. Zo kan je als klant een eigen, bewuste duurzame keuze maken. Hetzelfde doen we met onze garnituren van belegde broodjes.
  • We blijven streven naar zo weinig mogelijk voedselverlies en passen maximaal het principe van jezelf te bedienen voor groenten en aardappelen toe (60% minder verlies). We willen het voedselverlies dat we alsnog hebben een tweede leven geven door gescheiden afvalophaling.
  • We trachten ons aanbod nog completer en evenwichtiger te brengen. In de vernieuwde brochure ‘Catering voor professionals’ bijvoorbeeld, bieden we ook 100% vegetarische broodjeslunches aan.

  Daarnaast werken we ook samen met Vlam en trachten zoveel mogelijk producten in de kijker te zetten: groente van de maand, vis van de maand, kazen van bij ons,… Je zal dit vaak terugvinden in de door ons speciaal daarvoor huisbereide quiches.

  • We zorgen ervoor dat onze take away verpakking ook correct gesorteerd kan worden, en nemen nieuwe acties om ervoor te zorgen dat we zo weinig mogelijk take away verpakkingen gebruiken, bijvoorbeeld door het introduceren van een herbruikbare koffiebeker. 
  • We hebben al in 4 van de 7 restaurants het Smileylabel behouden, want dit is maar 3 jaar geldig. Daarnaast gaan we ervoor zorgen dat we de smileylabels in de andere restaurants ook behouden, en in onze vernieuwde restaurants een Smileylabel behalen.
  • In 2018 gaan we alles in het werk stellen om het ‘Good Food Kantine-Label’ te behalen voor het Herman Teirlinckgebouw.
  • We zetten in op meer beleving in onze restaurants. Hou je agenda alvast vrij, want maandelijks valt er iets te beleven!
  • We openden dit jaar al een tweede koffiebar in het Herman Teirlinckgebouw en in de loop van het jaar openen we nog een circulaire koffiebar in het VAC Leuven.