chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Evaluatiegesprek

  Het evaluatiegesprek is een erg belangrijk moment. In welke mate werden de engagementen uit de planning nagekomen in het voorbije werkjaar. Een evaluatie is niet om af te rekenen, maar vooral om vanuit een terugblik te leren voor de toekomst. Vooral dat is de kracht van een evaluatiegesprek!

  Zowel medewerker als leidinggevende bereiden het gesprek goed voor.

  De medewerker maakt een zelfevaluatie, op papier: wat werd gerealiseerd, wat liep prima, wat minder… Kortom, waren uw eigen prestaties oke?

  De leidinggevende bereidt dit gesprek ook voor. Vooral de leidinggevende spreekt en kijkt naar de sterke punten, maar ook naar de verbeterpunten voor de toekomst. Het zal niet verrassen!

  Zijn medewerker en chef echt eerlijk en (zelf)kritisch, dan zal de evaluatie die ze voorbereidden erg op elkaar lijken.

  De evaluatie wordt neergeschreven in een evaluatiedocument en door beiden getekend, en door de tweede evaluator. De medewerker kan eventueel wijzigingen voorstellen, of eenzijdig laten toevoegen als de leidinggevende en medewerker na een gesprek toch nog van mening verschillen. Heeft iedereen getekend? Bezorg het dan aan de personeelsdienst of sla het op in ePLOEG.

  Presteerde u echt uitstekend, dan kan u in aanmerking komen voor een functioneringstoelage.

  Presteerde u onvoldoende, dan kan er een loopbaanvertraging inzitten, of zelfs een ontslag.  Zie ook ‘ praktische gids voor het toekennen van loopbaanvertragingen of onvoldoendes ’ 

  Het gesprek vind idealiteit in december plaats. Trek er genoeg tijd voor uit. En doe het op een rustige plaats, op een rustig moment. Het bevordert de kwaliteit van het gesprek.