chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Experimenten Sandbox Vlaanderen

  Wanneer we succesvol een Vlaamse-overheidsentiteit kunnen matchen met een innovatieve start-up, spreken we van een experiment. Hier kom je alles te weten over lopende en afgeronde experimenten.

  Hou deze pagina zeker in de gaten want de komende weken starten er nog een aantal nieuwe experimenten op.  

  Etheclo: intelligente koelboxen

   Afbeeldingsresultaat voor etheclo

  Het Agentschap Zorg & Gezondheid staat in voor de controle van de kwaliteit van het zwemwater in alle Vlaamse openbare zwembaden. De stalen die hiervoor genomen worden mogen tijdens het transport naar het labo nooit in temperatuur stijgen. De intelligente koelboxen van Etheclo zijn voorzien van slimme sensoren waardoor de temperatuur in de boxen (en in een dummy staal) online opgevolgd worden tijdens het gehele transport. Op deze manier verzamelen we data om na te gaan of we met de koelboxen van Etheclo de temperatuur kunnen garanderen tijdens het transport.

  Forsightee: strijd tegen voedselverspilling door voorspelling verkoop

  Afbeeldingsresultaat voor foresightee

  Foresightee heeft een algoritme ontwikkeld om de verkoop in de retailsector te kunnen voorspellen. Het voornaamste doel: voedselverspilling tegengaan. De start-up wil nu nagaan of haar algoritme ook toepasbaar is in de catering – eveneens om voedselverspilling te voorkomen. Hiertoe zette het bedrijfje samen met Het Facilitair Bedrijf een experiment op: Forsightee bekijkt of de effectieve verkoop in de restaurants van Het Facilitair Bedrijf te voorspellen valt op basis van historische data. Als je accuraat weet wat je zal verkopen, kan je accurater aankopen en gaan er geen overschotten de vuilbak in.

  Automatische screening print en online media & aantrekkelijke visualisatie van bedrijfsinfo

  Logo Datylon                      Logo Klarrio               

  Datylon is een start-up gespecialiseerd in data-visualisatie en data stories. Klarrio is een Services Integrator gespecialiseerd in grote schaal data verwerking en data analyse.  Beide firma’s werken samen aan een oplossing voor het Agentschap Zorg en Gezondheid. De entiteit wil weten of het mogelijk is om online media te screenen op specifieke termen. Na een data analyse dient de informatie visueel gepresenteerd te worden op zo’n manier dat inhoudelijke trends in de pers in één oogopslag duidelijk zijn.

  Daarnaast bekijkt Datylon voor een andere experiment met VLAIO hoe het agentschap haar informatie zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk kan visualiseren.

  iReachM                             

   Afbeeldingsresultaat voor Ireachm

  Het Agentschap Zorg en Gezondheid (Z&G) lanceerde enkele maanden geleden een challenge om het telefonische contact van haar stafdienst te automatiseren met een voicebot. De entiteit werd immers al te vaak overstelpt door oproepen van bellers die in feite bij de Vlaamse infolijn moesten zijn. De start-up iReachM is gespecialiseerd in voicebots. De firma bekijkt met Z&G in welke mate het mogelijk is om rechtstreekse bellers via een voicebot verder te helpen en bij de juiste persoon te krijgen.

  B_Robots: automatisatie administratief proces organisatie symposia

  logo-300x53_73d0c7fff1c26937b0d55d67ef5dc03a

  B_Robots ging aan de slag voor de Koninklijke Academie voor Geneeskunde, een onderdeel van het Agentschap Zorg & Gezondheid. De start-up beoogt de automatisatie van het organiseren van symposia voor geneesheren. Deze organisatie is namelijk een uitvoerend en omslachtig administratief proces. Denk maar aan de inschrijving van de deelnemers, het meten van hun aanwezigheid en het uitbetalen van vergoedingen. Om te automatiseren was het de bedoeling van B_Robots om de gespecialiseerde technologie RPA oftewel Robot Proces Automation toe te passen. Echter blijk al in de eerste fase van het experiment dat het proces nog verder gestroomlijnd diende te worden via Business Process Automation en werd het experiment in die zin ook aangepast.