chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    Gezond aanbod in de personeelsrestaurants

    Wist je dat er heel wat inspanningen geleverd worden om in onze personeelsrestaurants iedere middag een gezonde, gevarieerd en evenwichtige maaltijdkeuze aan te bieden? 

    Vegetarische schotel

    Zo staat er wekelijks een gezond koolhydraat op het menu zoals volkorenpasta, quinoa, freekeh, bulgur,…
    Een component dat zeker niet mag ontbreken voor bijvoorbeeld mensen met diabetes type 1.
    We zorgen voor voldoende variatie tussen aardappel, rijst en deegwaren. 

    De soep wordt zelden afgewerkt met room, wanneer we dat toch eens doen vermelden we dat uitdrukkelijk en gebruiken we slechts lichte room met max. 15% vet. 

    Voor de hoofdschotel variëren we in kooktechniek (bakken, stoven, stomen,...) en soort (rund/varken/gevogelte/...). We beperken het gefritureerd of gepaneerd aanbod tot max. 1 keer per week bij elke categorie (vlees/vis/vegetarisch). We bieden trouwens telkens een vegetarisch alternatief aan. 

    We vinden het ook belangrijk om een ruim aanbod aan groenten aan te bieden. Zo kan je elke middag kiezen uit verschillende warme groenten of de koude groenten uit de saladbar. Voor de saladbar streven we ernaar de salades zo puur mogelijk aan te bieden. Je kan jouw salade verder afwerken met de sauzen en vinaigrettes die je terugvindt in de kruidencorner in het restaurant. Het aanbod van de saladbar is altijd 100% vegetarisch, bevat minstens 1 gezonde zetmeelcomponent en minimum 50% onbewerkte groenten.  Voor de warme groenten proberen we af te wisselen tussen klassieke bereidingen, bereidingen in olijfolie en gestoomde groenten. De groente die op het menu staat is altijd een seizoensgroente volgens winter-zomerkalender (net zoals bij de koude groenten). Er kunnen steeds extra groenten gevraagd worden of in de plaats van een koolhydraat. In de zelfbediening van het restaurant van het Ellips, VAC Gent, Conscience en Herman Teirlinck kunnen klanten zelf hun hoeveelheid groenten en zetmelen opscheppen. Ook in het restaurant van VAC Antwerpen komt er in de toekomst zelfbediening. Zo proberen we tegemoet te komen aan de noden van bijvoorbeeld mensen met diabetes en streven we naar een gezondere en evenwichtigere keuze.

    In ons broodjesaanbod vind je in het standaardaanbod steeds een gezonde suggestie van kaas met een vetgehalte minder dan 20% en een veganistisch beleg. Daarnaast bestaat het seizoensaanbod steeds uit 1/3 vegetarisch.  Voor catering bij events en vergaderingen kan je kiezen voor een 100% vegetarische broodjeslunch. Broodsoorten bestaan steeds uit een gezonde meergranenbroodsoort.

    Ook voor het ontbijt voorzien we gezonde alternatieven zoals granola met fruit/yoghurt en fruitsla. In sommige koffiebars kan je ook verse sappen en smoothies verkrijgen. 

    Om ook gezonde desserts aan te bieden kan je steeds kiezen voor vers fruit of een suikervrij en lactosevrij ijsje. Daarbij hebben we de prijs van een stuk fruit verlaagd naar € 0,5.

    In ons drankenaanbod zijn de waters goedkoper dan de gesuikerde dranken. Daarnaast zitten enkele nieuwe caloriearme dranken in het assortiment. De melkbereidingen in de koffiebars gebeuren steeds met halfvolle melk. Je kan ook kiezen voor lactosevrije sojamelk.

    Indien je andere specifieke wensen zou hebben kan je dit steeds melden via www.facilipunt.be en stellen we alles in het werk om daaraan tegemoet te kunnen komen.

    Heb je een voedselallergie, coeliakie of lactose-intolerantie? Aarzel dan niet om meer informatie te vragen aan de medewerkers van catering over de allergenen die er die dag in het menu zitten.