chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Grootste passiefkantoor van België

  Herman Teirlinckgebouw - het grootste vrijstaande passiefkantoor van België
  Op het moment van opening op 20 september 2017 was het Herman Teirlinckgebouw het grootste vrijstaande passiefkantoorgebouw van België dankzij een zeer performante gebouwschil en de invoering van vernieuwende technieken waaronder warmte-recuperatievoorzieningen via GEO-TAB met koud-warmte opslag (KWO). Het is één van de meest toonaangevende gebouwen op vlak van duurzaamheid doordat er bovendien meer dan 2000 m² zonnepanelen op het dak liggen, het regenwater hergebruikt wordt voor de toiletspoeling en adiabatische luchtkoeling.

  Naast aandacht voor voldoende daglichttoetreding maar toch het vermijden van oververhitting dankzij de bijzondere raamkaders is de kunstverlichting volledig uitgevoerd met LEDtechnologie. Daarnaast werden bijzondere inspanningen geleverd om het gebouw te kunnen voorzien van een toegankelijkheidslabel A+.

  Dit nieuwe kantoorgebouw van de Vlaamse overheid biedt plaats aan zo’n 2500 werknemers, maar werd volledig gebouwd en ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken.

  Plaats- en tijdsonafhankelijk werken
  Het plaats- en tijdsonafhankelijk werken wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de binnentuinen waar men kan overleggen, samenwerken of bij een koffie mails kan beantwoorden, het vergadercentrum dat futureproof werd ingericht, de kantoorverdiepingen die grotendeels werden ingericht met gerecupereerd en gerecycleerd meubilair en die voorzien werden van vele nieuwe types werkvormen.

   

  2000 m²

  zonnepanelen

  A+

  Toegankelijkheidslabel