chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Architectuur en kunst Hendrik Consciencegebouw

  Architectuur

  Het Hendrik Consciencegebouw werd eind 1998 begin 1999 in gebruik genomen door het toenmalig Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gebouw werd ontworpen door het architectenbureau Jaspers – Eyers. In 2004 werd het gebouw verkocht aan AXA Real Estate en ingehuurd door de Vlaamse overheid voor een periode van 18 jaar.    

  Op voorstel van de eigenaar werd beslist om het gebouw in 2016-2018 te renoveren met als belangrijkste doelstellingen om het energiezuiniger te maken en de oppervlakte efficiënter te gebruiken. De renovatie heeft het gebouw een open en toegankelijk karakter geven met formele en informele ontmoetingsplaatsen. De huur van het gebouw wordt verlengd tot 2032.  

  Het Consciencegebouw is de thuisbasis van de entiteiten van het Beleidsdomein Onderwijs en Vorming, Vlaamse Landmaatschappij en Vlaamse Toezichtcommissie.

  Kunst

  Reeds van bij de planfase werden kunstenaars betrokken bij de werken, volgens het dan van kracht zijnde decreet van 23 december 1986 houdende integratie van kunstwerken in gebouwen van openbare diensten. Een greep uit de selectie van kunstwerken: een alternatief boekenrek in de bibliotheek van Dora Garcia, de binnenbekleding van de liften van Ilse Jolliet, een reisverhaal van Christoph Fink, ingeboxte stoelen van Dimitri Vangrunderbeek en een ellips van Filip van Francis.