chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Fietsvoorzieningen Hendrik Consciencegebouw

  Fietsenstalling

  Fietsenstalling Consciencegebouw

  De parking bevindt zich tussen het Phoenix- & Consciencegebouw, bereikbaar via de Koning Albert II-laan 15 - 19. Aan de ingang van de parking dien je als personeelslid per fiets je badge te gebruiken om de slagboom te openen. Ook de poort beneden opent zo automatisch. 

  In de ondergrondse parking kan je jouw fiets stallen op verdieping -1 aan de linkerzijde van het gebouw, ter hoogte van de douches.

  Plooifietslockers

  In de omgeving van de onthaalbalie zijn er plooifietslockers.

  Fietsparking Noordstation

  De Vlaamse overheid heeft aan het Noordstation een beveiligde fietsparking gehuurd voor 100 fietsen. Personeelsleden kunnen er hun eigen fiets stallen.

  Kleedkamer

  Voor het personeel is een doucheruimte met lockers voorzien op niveau -1B.

  Fiets herstellen: Cyclo vzw

  Via deze sociaal economieonderneming kan je op verschillende plaatsen in Brussel je fiets laten herstellen. Beroep doen op deze betalende dienst gebeurt op eigen initiatief.

  Flyer Cyclo vzw

  Fiets ontlenen

  Voor dienstverplaatsingen kan je gebruik maken van gewone en elektrische dienstfietsen en Blue-bikes.  Maak gebruik van de  ‘slimme sleutelkast’  of reserveer je blue-bike via Facilipunt.

  • De sleutel van je fiets of je Blue-bike-kaart haal je af aan het onthaal. De onthaalmedewerker geeft je indien nodig extra uitleg.
  • Je kan fietshelm uitlenen aan het onthaal.

  • De dienstfietsen staan in de parking op -1.

  • Het materiaal wordt enkel tijdens de diensturen voor één dag uitgeleend. Je dient alles dus voor sluiting terug te brengen. Na 17u worden er geen fietsen en dergelijke meer uitgeleend.

  • Waarschuw de balie bij een technisch defect, zodat fietsen en materiaal meteen hersteld kunnen worden.

  • Bij een ongeval neem je contact op met je personeelsdienst voor de verzekering. Bij eventuele schade, vandalisme of diefstal breng je de gebouwcoördinator op de hoogte.
  • Bezoekers kunnen geen dienstfietsen noch toebehoren ontlenen.

  Fiets huren

  In de buurt bieden Villo, Blue-bike en Pro Velo huurfietsen aan:

  • Villo!(externe website): In het hele Brusselse Gewest kunt u met het zelfbedieningssysteem Villo! een fiets huren. De Villo!-fietsstallingen liggen verspreid over het hele grondgebied, zodat u een fiets kan nemen of terugplaatsen, waar en wanneer u wilt (eenmalig of met abonnement).
  • Blue-bike(externe website) is een fietsverhuurdienst die treinreizigers de mogelijkheid biedt om het laatste stukje van hun reis af te leggen met de fiets. In het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest kunt u voor deze dienst terecht in de NMBS-stations Brussel-Centraal, Brussel-Luxemburg en Brussel-Zuid.
  • Pro Velo(externe website) verhuurt fietsen in Brussel. Openingsuren, prijs en beschikbaar materiaal staan vermeld op de website van Pro Velo.

  Fietsreglement

  Het fietsreglement van de Vlaamse overheid kan je hier terugvinden