chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Infosessie Ellips - Leesman

  Verbeteren van de werkomgeving

  Het Facilitair Bedrijf heeft, in samenwerking met het onderzoeksbureau Leesman, in haar grote kantoorgebouwen een onderzoek uitgevoerd om na te gaan hoe VO-collega’s hun werkomgeving beleven. Toen kwam corona en plots mochten we lange tijd niet meer naar kantoor. De pandemie zal ongetwijfeld een invloed hebben op hoe we onze werkomgeving in de toekomst zullen zien en invullen.

  Naar een betere en inspirerende werkomgeving

  Met de inzichten en resultaten van de bevraging is Het Facilitair Bedrijf aan de slag gegaan en heeft het per gebouw een actieplan opgemaakt. De bedoeling is om de werkomgevingen nog beter, aangenamer en inspirerender te maken.

  Infosessie

  Wat precies in dat actieplan voorzien is, werd op 3 juni voorgesteld tijdens een infosessie.
  Kon je er niet bij zijn of wil je de presentatie herbekijken dan vind je hier de opname en de presentatie .
  Voor vragen kan je steeds terecht bij Facilipunt of het gebouwenteam.

  Veelgestelde vragen

  Zijn er voldoende vergaderlocaties en is er technische ondersteuning voor vergaderen op afstand

  Op verdieping A+21 zijn er 4 bijkomende vergaderzalen, allen voorzien van de nieuwste audiovisuele apparatuur. Via de ledschermen met ingebouwde camera kan iedere Teams-meeting direct omgezet worden in videoconferencing De techniek is zeer gebruiksvriendelijk. Heb je toch hulp nodig, dan kan je terecht bij de onthaalmedewerkers. Zij geven je graag meer uitleg over de apparatuur. 

  Zijn de vergaderzalen op het 21ste ook te reserveren via Facilipunt?

  Alle zalen op verdieping A+21 zijn opgenomen in Facilipunt. Daarin staat ook de capaciteit vermeld: zowel de normale capaciteit als de aangepaste (conform de coronamaatregelen).

  Toegang fietsen: is dit nu reeds via de loskade?

  Voorlopig is de toegang nog via de hoofdingang. Zodra het badgesysteem aan de loskade actief is, hebben fietsers toegang via de poort van de loskade aan het Solvayplein (zijkant van het gebouw).

  Moeten alle fietsers nu de kleine lift (max 2 fietsers) nemen om naar de fietsenstalling te gaan?

  Om van de loskade naar de -2 fietsenstalling te gaan, moet je inderdaad de goederenlift gebruiken die effectief beperkt is tot 2 fietsers. Maar in de praktijk verloopt dit erg vlot, aangezien er ook enkel tussen het gelijkvloers en -2 liftbewegingen zijn om naar de fietsenstalling te komen.  

  De klassieke piekmomenten tussen 8u en 9u en tussen 16u en 17u zullen allicht door het hybride werken allicht ook sterk uitvlakken zodat er een bredere spreiding is over een groter deel van de dag. Indien de praktijk anders uitwijst, dan sturen we deze werkwijze waar mogelijk bij. 

  Kunnen fietsers niet langs de oprit van de garage binnenrijden?

  Om veiligheidsredenen kunnen fietsers niet binnen langs de oprit van de garage.

  De grote hellingsgraad van de oprit, in combinatie met de korte bocht aan de inrit én het feit dat fietsers en wagens niet van elkaar gescheiden kunnen rijden, kan tot gevaarlijke situaties leiden. 

  Ook zijn de detectielussen voor het automatisch openen en sluiten van de garagepoort op wagens berekend. Fietsers mogen om die reden de toegang via de oprit niet gebruiken, aangezien dit die toegangscyclus verstoort.