chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Infosessies, doe-het-zelf-wandeling, eerstesteenlegging en rondleidingen

  Officiële opening - 20 september 2017

  Na een recordtijd van 26 maanden na de eerstesteenlegging opende Vlaams viceminister-president en minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans vandaag feestelijk het Herman Teirlinckgebouw, het gloednieuwe kantoorgebouw van de Vlaamse overheid in Brussel en meteen ook het grootste passieve kantorencomplex van België.

  Het persbericht en de bijhorende documentatie vind je hier.

  Verhuis

  Hier vind je alle info over de verhuizing naar het Herman Teirlinckgebouw.

  Bouwproject

  Neem hier een kijkje hoe de bouw van het Herman Teirlinckgebouw vorderde.

  Eerstesteenlegging - 1 juli 2015

  Vlaams viceminister-president en minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans legde op 1 juli 2015 de eerste steen van het Herman Teirlinckgebouw. 

  Het persbericht en de bijhorende documentatie vind je hier.

  Doe-het-zelf-wandeling

  De omgeving van het nieuwe VAC Brussel verkennen? Dat kan met de ‘doe-het-zelf wandeling’-brochure. Download de brochure hier .

  De doe-het-zelf-wandeling kwam tot stand op basis van eerdere geleide wandelingen (zie onder).

  Rondleidingen - augustus/ september 2014

  In augustus en september 2014 organiseerde Het Facilitair Bedrijf gegidste wandelingen. Maar liefst 455 personeelsleden van het Boudewijn- en Phoenixgebouw en de collega's die in de Kliniek- en Materiaalstraat werken, namen deel.

  Een gids begeleidde de deelnemers van het Phoenixgebouw naar de site. Tijdens de wandeling kwam je meer te weten over het bouwproject, de plannen en de omliggende wijk. Het was een unieke kans om als eerste de nieuwe werkplek te ontdekken, de maquette te bekijken en om van het uitzicht over Brussel te genieten vanop het dak van het Koninklijk Entrepot!

  De wandeling richtte zich in hoofdzaak op de personeelsleden die bij de verhuizing betrokken zijn: die van het Boudewijn- en Phoenixgebouw en de collega's die in de Kliniek- en Materiaalstraat werken.

  Getuigenissen

  "Ik kwam in een buurt waar ik voorheen nog nooit geweest was en dat viel reuze goed mee!"

  "De site van Thurn & Taxis ziet er best wel tof uit en na het zien van de maquette kijk ik er nog meer naar uit om te verhuizen!"

  "De gids vertelde heel wat zaken die ik voor het eerst hoorde. Het was fijn om dit mee te maken."

  Infosessies

  Het Facilitair Bedrijf, het Agentschap Overheidspersoneel en de werkgroep P&O VAC Brussel organiseerden een aantal infosessies voor leidinggevenden.

  Waarom werd gekozen voor het Herman Teirlinckgebouw?

  Het ingediende project van Project T&T was de goedkoopste aanbieding.

  Het gebouw is ontworpen als een duurzaam gebouw. Het heeft vier sterren behaald op het duurzaamheidsniveau volgens het handboek ‘Waardering van Kantoorgebouwen (link is external)’ van de Vlaamse overheid. 

  Met een E-peil van slechts E34 beantwoordt het bovendien aan de Vlaamse definitie van een bijna energieneutraal gebouw (BEN). Het voldoet ook aan de standaard voor passiefgebouwen die sinds 2015 van toepassing zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  Het Herman Teirlinckgebouw is een nieuwbouw, waardoor het volledig op maat ontworpen en ingericht werd. Op het vlak van bereikbaarheid scoorde het project dan weer minder.