chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Onthaal en verzending VAC Leuven

  Algemene info onthaal

  • Telefoonnummer: 016 66 50 03
  • Open: 8 uur - 17 uur

  Dienstverlening onthaal

  • Informatie over het gebouw;
  • Bezoekers registreren en wegwijs maken in het gebouw;
  • Uitlenen van fietsen;
  • Het contacteren van personen bij leveringen;

  Voor al jouw vragen kun je terecht bij het onthaal. Daarnaast kun je voor vragen of opmerkingen ook steeds terecht bij de gebouwcoördinator.

  Vanaf 17 uur wordt het onthaal bemand door een bewaker. De bewakingsagent is steeds bereikbaar op 0478 56 19 59.

  De ingang ter hoogte van de Lijnwinkel wordt om 17 uur gesloten. De hoofdingang is toegankelijk tot 19.30 uur. Bezoekers en/of ambtenaren hebben na dit tijdstip geen toegang meer tot het gebouw, tenzij hierover afspraken gemaakt zijn met Het Facilitair Bedrijf. Rond 19.30 uur start de bewaking zijn laatste controle ronde doorheen het ganse gebouw. Het gebouw sluit om 21 uur en dient dus ook volledig leeg te zijn.

  Bij sluiting wordt het inbraakalarm geactiveerd. Elke beweging zal dan ook leiden tot algemeen alarm.

  Ontvangen en registreren bezoekers

  Bezoekers dienen zich aan te melden aan één van de twee balies (0 en +1). Bezoekers voor de VDAB zullen geleid worden naar de balie van de Werkwinkel.

  Bezoekers kunnen de private zone (= achter de toegangspoortjes) van het gebouw niet betreden zonder registratie. Met de bezoekersbadge (barcode) kan de bezoeker na registratie de toegangspoortjes openen.

  De toegangspoortjes beschikken over 2 lezers. De badgelezers met het blauwe ledlampje is voorbehouden aan personeelsleden met een VO-badge. De bezoeker dient gebruik te maken van de barcodelezer met rood symbool. Net zoals bij een bank wordt de barcode doorheen de lezer geschoven, waarna de toegangspoortjes zullen ontgrendelen.

  Met deze barcode krijg je de mogelijkheid om eenmalig het gebouw te betreden en te verlaten. Daarna vervalt deze bezoekersbadge. Na jouw bezoek geef je de bezoekersbadge terug af aan de balie

  Toegangsbadge

  Je ontvangt je badge via jouw personeelsdienst of MOD. Bij verlies of beschadiging kunt je bij hen terecht.

  Jouw badge heeft meerdere functies. Het aantal waarvan je effectief gebruik kunt maken is afhankelijk van de aan jou toegekende rechten.

  • Het openen van de toegangspoortjes is een standaardfunctie. Wanneer je een badge ontvangt, krijg je binnen de kantooruren (6 uur–20 uur) automatisch toegang tot het gebouw en de fietsenparking. Met deze badge heb je eveneens toegang in de Brusselse gebouwen (Arenberg, Conscience, Ellips, Ferraris en het Herman Teirlinck) en het Anna Bijnsgebouw (VAC Antwerpen). 
  • Toegang tot het gebouw buiten de kantooruren en toegang tot de datalokalen dient aangevraagd te worden via jouw leidinggevende. In overleg met de gebouwcoördinator zal de toegang al dan niet toegestaan worden. Verdere afspraken worden met de siteverantwoordelijke gemaakt.
  • Tot slot is er registratie van de werktijd via de prikklok. Wanneer jouw afdeling gebruik maakt van deze functie is dit eveneens automatisch geactiveerd bij ontvangst van jouw badge.

  Toegangspoortjes naar toren

  De prikklok staat los van de toegangscontrole. Afspraken rond het gebruik van de prikklok worden op het niveau van de entiteit gemaakt.
  Met jouw badge heb je toegang tot de parking van het VAC Leuven als je standplaats Leuven is en wanneer dit is aangevraagd. Wanneer je het gebouw definitief verlaat, lever je de badge terug in bij jouw personeelsdienst (MOD) of bij de gebouwcoördinator.

  Leveringen

  • Kleine leveringen kunnen gebeuren via het onthaal.
  • Grote leveringen dienen standaard via de loskade (vuurkruisenlaan) te gebeuren. 
   Beiden zijn geopend tussen 8 uur en 17uur.

  Het aftekenen van goederen dient te gebeuren door degene die de goederen besteld heeft. De medewerkers van het onthaal mogen niets in ontvangst nemen. Zorg er dus voor dat bij elke bestelling een correcte ontvanger doorgegeven wordt. Wij brengen je op de hoogte wanneer de levering toekomt.

  Verzending

  De postkamer is open van 10.30 tot 11.30 uur.