chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Specifieke lokalen in het Ferrarisgebouw

  Door de coronasituatie is de fitnessruimte gesloten.

  Afkolflokaal

  Er is een afkolflokaal voorzien op de gelijkvloerse verdieping. Dit kan gereserveerd worden via Facilipunt.De sleutel vind je bij het onthaal (tel. 02 553 85 19 of 02 553 85 20.)

  Douches

  Vlak bij de fietsenstalling (parking -1) is er douchegelegenheid (2 douchecabines). Er zijn ook 7 afsluitbare kastjes beschikbaar. Op het gelijkvloers zijn er ook enkele douches beschikbaar voor het cateringpersoneel.

  Dropzone

  In de dropzone kan je overtollig materiaal kwijt, waarna Het Facilitair Bedrijf zorgt voor de verdere afhandeling.

  Fietsvoorzieningen

  In het Ferrarisgebouw kan je je fiets stallen in de ondergrondse parking voor wagens aan de achterzijde (Volksstraat). Het Graaf De Ferrarisgebouw is uitgerust met een omheinde fietsenstalling en douches. Er worden geen fietsen toegelaten in het gebouw en evenmin mogen er fietsen geparkeerd worden voor de ingang. Er is ruimte voor fietsen voorzien in de parking op -1, rechtdoor rijden vanaf de ingang van de garage.

  Je kan zonder reservatie dienstfietsen ontlenen in de fietsenparking. Je kan de ‘slimme sleutelkast’ in de fietsenparking openen met je toegangsbadge. Je neemt de sleutel van een fiets en … weg ben jij!

  Let op: Hang je dienstfiets steeds goed vast en plaats hem bij voorkeur in een fietsenstalling van het gebouw, wij krijgen regelmatig te maken met gestolen dienstfietsen! Haal ook het loszittend materiaal (fietslichten, fietstassen, batterijen,...) er af.

  Indien je vaststelt dat je dienstfiets gestolen is, leg dan klacht neer bij de politie en bezorg een kopij van het PV aan Facilipunt.

  Fitnessruimte

  De fitnessruimte is toegankelijk voor alle Vlaamse ambtenaren.

  • Je kunt er terecht van 6 tot 20 uur.
  • Je hebt een badge nodig om toegang te hebben tot het gebouw. Werk je bij de Vlaamse overheid en heb je geen badge? Vraag er dan een aan het onthaal.
  • De fitnessruimte bevindt zich op de benedenverdieping in lokaal 0G51
  • Er zijn 2 douches in de buurt van de fitnessruimte: 1 voor heren /1 voor dames. Er zijn een beperkt aantal lockers beschikbaar in de doucheruimte. Dus na gebruik moet de sportkledij meegenomen worden.
  • Er staan cardiotoestellen (loopbanden, crosstrainer, fietsen). De toestellen van de rugschool mogen niet vrij gebruikt worden.

  Inclusieve toiletten

  In het Ferrarisgebouw zijn er inclusieve toiletten op de publiek toegankelijke verdiepen. Je herkent ze aan het zwart-witte logo 'WC'. Deze toiletten zijn genderneutraal, aangepast voor rolstoelgebruikers en dus toegankelijk voor iedereen.

  In het volledige gebouw zijn alle toiletten voor rolstoelgebruikers en alle inclusieve toiletten uitgerust met vuilbakjes. Deze wc's zijn dus ook aangepast voor stomapatiënten.

  Rookkamer

  Roken is verboden in het Ferrarisgebouw en aan de hoofdingang ervan (cf. omzendbrief BZ 2001/05). Er mag enkel gerookt worden in de daarvoor voorziene rookkamer in de binnentuin.

  Autoparking

  Laadpunten Elektrische Voertuigen

  Het Ferrarisgebouw beschikt over verschillende parkeerplaatsen die zijn uitgerust met laadinfrastructuur voor elektrische/hybride wagens. Je kan deze terugvinden op parking -1 en zijn te herkennen aan de groene inkleuring.

  De laadstations werken via een laadpas die je kan aanvragen via FacilipuntOpgelet: zonder laadpas zullen de laadpunten je voertuig niet opladen.