Specifieke lokalen VAC Brugge

Afkolflokaal

Het EHBO lokaal kan als afkolflokaal gebruikt worden.

Douches

De douches voor fietsers, sporters en schoonmaakpersoneel zijn gelegen op de gelijkvloerse verdieping, tegenover de fitnessruimte. Er zijn lockers voor het opbergen van sport- en fietskledij

EHBO

Het lokaal bevindt zich naast de hoofdbalie op de gelijkvloerse verdieping en is beveiligd met een badgelezer. De gebouwcoördinator, het baliepersoneel en de gecertificeerde nijverheidshelpers krijgen hier toegang toe. 

Bij ongelukken of ziekte dient het baliepersoneel verwittigd te worden. Zij zullen het EHBO-lokaal openen en indien nodig onmiddellijk de hulpdiensten verwittigen.

Deze ruimte wordt voorlopig niet ingevuld als dokterskabinet omdat er geen verpleegkundige permanent in het gebouw zal zetelen. Dit is enkel verplicht met een bezetting groter dan 900 personeelsleden.

Fietsenstalling

In de fietsenstalling van de NMBS is een afzonderlijke fietsenstalling voorzien voor de personeelsleden van VAC Brugge. De bezoekers kunnen in de publieke zone terecht, eveneens op dezelfde locatie. Plooifietsen dienen ook in de fietsparking gestald te worden. In de zone voor personeelsleden zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen voorzien, alsook een herstelkit en fietspomp

Inclusieve toiletten

In VAC Brugge zijn er inclusieve toiletten op de publiek toegankelijke verdiepen. Je herkent ze aan het zwart-witte logo 'WC'. Deze toiletten zijn genderneutraal, aangepast voor rolstoelgebruikers en dus toegankelijk voor iedereen.

In het volledige gebouw zijn alle toiletten voor rolstoelgebruikers en alle inclusieve toiletten uitgerust met vuilbakjes. Deze wc's zijn dus ook aangepast voor stomapatiënten.