chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Specifieke lokalen VAC Leuven

  Afkolflokaal

  De afkolfruimte bevindt zich in het EHBO-lokaal. De baliemedewerkers zullen de deur voor jou openen. Als het EHBO lokaal op dat moment bezet is omwille van een noodsituatie, zullen de baliemedewerkers je een andere ruimte toewijzen.
  Bibliotheek

  Douches

  De douches voor fietsers, sporters en schoonmaakpersoneel zijn gelegen op de gelijkvloerse verdieping, vlakbij de fietsenstalling. In de gang zijn lockers voorzien voor het opbergen van sport- en fietskledij.
  De kleedkastjes die zich in de kleedruimtes bevinden zijn toegewezen aan het schoonmaakpersoneel die zich dagelijks dienen om te kleden.

  EHBO

  Het EHBO-lokaal bevindt zich links van de toog van de koffiebar en is beveiligd met een badgelezer. De gebouwcoördinator en het baliepersoneel krijgen hier toegang toe.
  Bij ongelukken of ziekte dient het baliepersoneel verwittigd te worden. Zij zullen het EHBO-lokaal openen en indien nodig onmiddellijk de hulpdiensten verwittigen.

  De gebouwcoördinator, de technisch beheerder en de meeste baliemedewerkers hebben een EHBO-brevet. Ook de bewakingsagenten hebben dit brevet. Aan de deur van het EHBO-lokaal hangt een lijst met alle hulpverleners. Naast het EHBO-lokaal hangt ook een AED (automatische externe defibrillator).

  Fietsvoorzieningen

  De beveiligde fietsenstalling met een capaciteit van 175 plaatsen kan je bereiken ter hoogte van het busstation van de Lijn. Je gebruikt de badgelezer om de fietsenstalling te betreden. Plooifietsen dienen ook in de fietsparking gestald te worden. Er is ook een videofoon voorzien waarmee je bij problemen contact op kan nemen met het onthaal. De dienstfietsen staan hier ook opgesteld.
  Er worden in het gebouw géén fietsen toegelaten.

  Inclusieve toiletten

  In het Dirk Boutsgebouw zijn er inclusieve toiletten op de publiek toegankelijke verdiepen. Je herkent ze aan het zwart-witte logo 'WC'. Deze toiletten zijn genderneutraal, aangepast voor rolstoelgebruikers en dus toegankelijk voor iedereen.

  In het volledige gebouw zijn alle toiletten voor rolstoelgebruikers en alle inclusieve toiletten uitgerust met vuilbakjes. Deze wc's zijn dus ook aangepast voor stomapatiënten.

  Rookkamer

  Het VAC is een rookvrij gebouw. Aan de hoofdingang en aan de zij-ingang (kant VDAB) mag niet gerookt worden. Er staan wel asbakken aan deze ingangen. Deze dienen enkel voor het doven van je sigaret als je toekomt aan het gebouw. Aan de personeelsuitgang (achterkant gebouw) is een overdekte ruimte voorzien voor rokers.

  Telewerken op een satellietwerkplek

  In het VAC Leuven kan je telewerken op een satellietwerkplek. Je vindt de satellietwerkplekken terug op de 15de verdieping van het gebouw.