chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Toegankelijkheid Anna Bijns

  Toegankelijkheid van de Vlaamse overheid is belangrijk. In het VAC Antwerpen wordt getracht om rekening te houden met iedereen en wordt er gedacht aan de toegankelijkheid van het gebouw. Toch is het gebouw niet voor iedereen even toegankelijk.

  Bij vragen over de toegankelijkheid: contacteer de gebouwverantwoordelijke of bel naar 03 224 60 81.

  Inkom

  Er zijn geen geleidelijnen aanwezig. Aan de inkom is er een tourniquet (draaideur).

  Balie

  • Er zijn geen geleidelijnen van aan de inkom tot de balie.
  • Aan de balie worden slechthorenden ondersteund door een ringleiding. Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van televisie, radio of het geluid in bijvoorbeeld een concertzaal of kerkgebouw – en in dit geval aan de balie – kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Het geluidssignaal wordt aangesloten op een ringleidingversterker.
  • De balie is niet ‘onderrijdbaar’.
  • Tegelijkertijd is de balie ook ontworpen op maat van de baliemedewerkers zodat deze op dezelfde ooghoogte zitten als de bezoekers staan.

  Restaurant

  Het restaurant is niet toegankelijk en ondersteuning kan noodzakelijk zijn.

  Lift

  De spraaksynthese in de lift ondersteunt slechtzienden. Ook wanneer je bijvoorbeeld in gesprek bent of afgeleid door je gsm, zorgt de spraaksynthese ervoor dat je op de juiste verdieping uitstapt.

  Sanitair

  • Elk sanitair blok is voorzien van aangepast sanitair met grotere afmetingen, steunbeugels, onderrijdbare wastafel, alarm... Ondersteuning kan mogelijk zijn omwille van de grootte van deze aangepaste toiletten.
  • Op verschillende plaatsen in het gebouw zijn voor iedereen toegankelijke en genderneutrale toiletten – voorzien van het pictogram ‘WC’.

  Parkeergarage

  Er zijn aangepaste parkeerplaatsen aanwezig voor personeelsleden en bezoekers met een handicap, in het bezit van de hiertoe voorziene parkeerkaart. Deze plaatsen zijn groter dan gewone parkeerplaatsen met voldoende manoeuvreerruimte naast de wagen om te kunnen uitstappen of om een rolstoel in de koffer te kunnen leggen.

  Bewegwijzering en contrasten

  • In de binnenstraat zijn alle functies duidelijk en goed leesbaar
  • Doorheen het hele gebouw is aandacht besteed aan het creëren van voldoende contrasten om bijvoorbeeld deuren duidelijk herkenbaar te markeren. Ook door de contrastmarkering op de glazen wanden vindt iedereen makkelijker de weg.

  Ondersteunend materiaal vergaderingen

  Aan de balie kan je mobiele geluidsversterkende systemen uitlenen voor vergaderingen.