chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Toegankelijkheid Ellips

  Toegankelijkheid van de Vlaamse overheid is belangrijk. Ook in het Ellipsgebouw wordt getracht om rekening te houden met iedereen en om te denken aan de toegankelijkheid van het gebouw. Toch is het gebouw niet voor iedereen even toegankelijk.

  Bij vragen over de toegankelijkheid: contacteer de gebouwverantwoordelijke of bel naar 02 552 82 01.

  Inkom

  • Aan de inkom heb je een keuze tussen een tourniquetdeur (draaideur) en een geautomatiseerde deur.

  Balie

  • De geleidelijnen lopen van aan de inkom tot de balie.
  • Aan de balie worden slechthorenden ondersteund door een ringleiding. Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van televisie, radio of het geluid in bijvoorbeeld een concertzaal of kerkgebouw – en in dit geval aan de balie – kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Het geluidssignaal wordt aangesloten op een ringleidingversterker.
  • De balie is niet onderrijdbaar.
  • Tegelijkertijd is de balie ook ontworpen op maat van de baliemedewerkers zodat deze op dezelfde ooghoogte zitten als de bezoekers staan.

  Auditorium

  • In het auditorium is geen ringleiding In het grote vergaderlokaal 2B101 is wel ringleiding voorzien.
  • Personen in een rolstoel kunnen plaatsnemen in het auditorium.

  Restaurant

  Er wordt voor gezorgd dat iedereen makkelijk kan aanschuiven aan tafel. Er is een verlaagde besteklade en ook de zelfscanning wordt verlaagd voorzien.

  Lift

  Er is een rolstoelsymbool aanwezig op het paneel om de lift te roepen. De spraaksynthese wordt op dat moment ook geactiveerd.

  Sanitair

  • Elk sanitair blok is voorzien van aangepast sanitair met grotere afmetingen, steunbeugels, onderrijdbare wastafel, alarm...
  • Op verschillende plaatsen in het gebouw zijn er voor iedereen toegankelijke en genderneutrale toiletten – voorzien van het pictogram ‘WC’.

  Parkeergarage

  Er zijn aangepaste parkeerplaatsen aanwezig voor personeelsleden en bezoekers met een handicap, in het bezit van de hiertoe voorziene parkeerkaart. Deze plaatsen zijn groter dan gewone parkeerplaatsen met voldoende manoeuvreerruimte naast de wagen om te kunnen uitstappen of om een rolstoel in de koffer te kunnen leggen. Personeelsleden en bezoekers kunnen parkeren op de ondergrondse parking.

  Badgelezers, deurkrukken en bedieningsknoppen liften

  Alle badgelezers, deurkrukken, liftbedieningsknoppen… zijn zo geplaatst dat iedereen – ook rolstoelgebruikers – ze makkelijk kan gebruiken: bijvoorbeeld op voldoende afstand van een hoek.

  Bewegwijzering en contrasten

  Doorheen het hele gebouw zijn functies duidelijk en goed leesbaar bewegwijzerd. Er is ook aandacht besteed aan het creëren van voldoende contrasten om bijvoorbeeld deuren duidelijk herkenbaar te markeren. Ook door de contrastmarkering op de glazen wanden vindt iedereen makkelijker de weg.

  Ondersteunend materiaal vergaderingen

  Aan de balie kan je mobiele geluidsversterkende systemen uitlenen voor vergaderingen.