chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Toegankelijkheid Hendrik van Veldeke

  Toegankelijkheid van de Vlaamse overheid is belangrijk. In het VAC Hasselt wordt getracht om rekening te houden met iedereen en wordt er gedacht aan de toegankelijkheid van het gebouw. Toch is het gebouw niet voor iedereen even toegankelijk.

  Bij vragen over de toegankelijkheid: contacteer de gebouwverantwoordelijke of bel naar 011 74 20 01.

  Inkom

  Aan de inkom is er een geautomatiseerde deur.

  Balie

  • Er zijn geen geleidelijnen van aan de inkom tot de balie.
  • Aan de balie worden slechthorenden ondersteund door een ringleiding. Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van televisie, radio of het geluid in bijvoorbeeld een concertzaal of kerkgebouw – en in dit geval aan de balie – kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Het geluidssignaal wordt aangesloten op een ringleidingversterker.
  • Personen in een rolstoel kunnen gemakkelijk aanschuiven aan de balie die ‘onderrijdbaar’ is.
  • Tegelijkertijd is de balie ook ontworpen op maat van de baliemedewerkers zodat deze op dezelfde ooghoogte zitten als de bezoekers staan.

  Auditorium

  • In het auditorium is geen ringleiding
  • Personen in een rolstoel kunnen gemakkelijk tussen de andere deelnemers plaatsnemen.

  Restaurant

  Er wordt voor gezorgd dat iedereen makkelijk kan aanschuiven aan tafel. Bijvoorbeeld door voldoende manoeuvreerruimte tussen en aan de tafels.

  Lift

  De spraaksynthese in de lift ondersteunt slechtzienden. Ook wanneer je bijvoorbeeld in gesprek bent of afgeleid door je gsm, zorgt de spraaksynthese ervoor dat je op de juiste verdieping uitstapt.

  Sanitair

  • Elk sanitair blok is voorzien van aangepast sanitair met grotere afmetingen, steunbeugels, onderrijdbare wastafel, alarm...
  • Op verschillende plaatsen in het gebouw zijn voor iedereen toegankelijke en genderneutrale toiletten – voorzien van het pictogram ‘WC’.

  Parkeergarage

  Er zijn aangepaste parkeerplaatsen aanwezig voor personeelsleden en bezoekers met een handicap, in het bezit van de hiertoe voorziene parkeerkaart. Deze plaatsen zijn groter dan gewone parkeerplaatsen met voldoende manoeuvreerruimte naast de wagen om te kunnen uitstappen of om een rolstoel in de koffer te kunnen leggen.

  Badgelezers, deurkrukken en bedieningsknoppen liften

  Alle badgelezers, deurkrukken, liftbedieningsknoppen… zijn zo geplaatst dat iedereen – ook rolstoelgebruikers – ze makkelijk kan gebruiken: bijvoorbeeld op voldoende afstand van een hoek.

  Deze deuren met deurdrangers zijn afgesteld conform de regelgeving waardoor er weinig kracht nodig is om ze te openen. De deuren sluiten met vertraging. Het gebruiksgemak en de veiligheid zijn in balans.

  Ondersteunend materiaal vergaderingen

  Aan de balie kan je mobiele geluidsversterkende systemen uitlenen voor vergaderingen