Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toegankelijkheid VAC Brugge Jacob van Maerlant (VAC Brugge)

Toegankelijkheid VAC Brugge

Toegankelijkheid van de Vlaamse overheid is belangrijk. Daarom trachten we ook het Jacob van Maerlantgebouw voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Het gebouw haalt daardoor een goede score (A-label) voor toegankelijkheid.

Inkom

  • Aan de inkom is er een geautomatiseerde deur.

 Balie

  • De geleidelijnen lopen van aan de inkom tot de balie.
  • Aan de balie is er geen ringleiding Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van televisie, radio of het geluid in bijvoorbeeld een concertzaal of kerkgebouw – en in dit geval aan de balie – kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Het geluidssignaal wordt aangesloten op een ringleidingversterker.
  • De balie is onderrijdbaar.

Restaurant

Het restaurant is niet toegankelijk en ondersteuning kan noodzakelijk zijn.

Lift

De spraaksynthese in de lift ondersteunt slechtzienden. Ook wanneer je bijvoorbeeld in gesprek bent of afgeleid door je gsm, zorgt de spraaksynthese ervoor dat je op de juiste verdieping uitstapt.

Sanitair

  • Elk sanitair blok is voorzien van aangepast sanitair met grotere afmetingen, steunbeugels, onderrijdbare wastafel, alarm...
  • Op verschillende plaatsen in het gebouw zijn er voor iedereen toegankelijke en genderneutrale toiletten – voorzien van het pictogram ‘WC’.

Parkeergarage

Er zijn 19 aangepaste parkeerplaatsen aanwezig voor personeelsleden en bezoekers met een handicap, in het bezit van de hiertoe voorziene parkeerkaart. Deze plaatsen zijn groter dan gewone parkeerplaatsen met voldoende manoeuvreerruimte naast de wagen om te kunnen uitstappen of om een rolstoel in de koffer te kunnen leggen. Personeelsleden en bezoekers kunnen parkeren op de ondergrondse parking.

Meer informatie vind je terug in het parkeerreglement(Word bestand opent in nieuw venster).

Badgelezers, deurkrukken en bedieningsknoppen liften

Alle badgelezers, deurkrukken, liftbedieningsknoppen… zijn zo geplaatst dat iedereen – ook rolstoelgebruikers – ze makkelijk kan gebruiken: bijvoorbeeld op voldoende afstand van een hoek.

Bewegwijzering en contrasten

Doorheen het hele gebouw zijn functies duidelijk en goed leesbaar bewegwijzerd. Er is ook aandacht besteed aan het creëren van voldoende contrasten om bijvoorbeeld deuren duidelijk herkenbaar te markeren. Ook door de contrastmarkering op de glazen wanden vindt iedereen makkelijker de weg.

Vragen?

Bij vragen over de toegankelijkheid: contacteer de gebouwverantwoordelijke of bel naar 050 24 70 03.