chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Toegankelijkheid VAC Gent

  Toegankelijkheid van de Vlaamse overheid is belangrijk. Ook in het Virginie Lovelinggebouw wordt getracht om rekening te houden met iedereen en om te denken aan de toegankelijkheid van het gebouw. Toch is het gebouw niet voor iedereen even toegankelijk.

  Bij vragen over de toegankelijkheid: contacteer de gebouwverantwoordelijke of bel naar 09 276 10 03.

  Inkom

  Aan de hoofdinkom is er een tourniquet (draaideur). Aan de inkom aan de Koningin Fabiolalaan is er een geautomatiseerde deur.

  Balie

  • Er zijn geen geleidelijnen
  • Aan de balie is er geen ringleiding
   Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van televisie, radio of het geluid in bijvoorbeeld een concertzaal of kerkgebouw – en in dit geval aan de balie – kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Het geluidssignaal wordt aangesloten op een ringleidingversterker.
  • Personen in een rolstoel kunnen gemakkelijk aanschuiven aan de balie die ‘onderrijdbaar’ is.
  • Tegelijkertijd is de balie ook ontworpen op maat van de baliemedewerkers zodat deze op dezelfde ooghoogte zitten als de bezoekers staan.

  Auditorium

  • In het auditorium is geen ringleiding
  • Personen in een rolstoel kunnen gemakkelijk tussen de andere deelnemers plaatsnemen.

  Restaurant

  Het restaurant is niet toegankelijk en ondersteuning kan noodzakelijk zijn.

  Lift

  De spraaksynthese in de lift ondersteunt slechtzienden. Ook wanneer je bijvoorbeeld in gesprek bent of afgeleid door je gsm, zorgt de spraaksynthese ervoor dat je op de juiste verdieping uitstapt.

  Gangen en circulatieruimtes

  Niet enkel mensen in een rolstoel zijn gebaat bij de voldoende brede gangen en circulatieruimtes zijn. Ook een poetskarretje valt makkelijker te manoeuvreren tussen de werkplekken. De extra ruimte zorgt ervoor dat de werkplekken niet te dicht aaneen sluiten.

  Sanitair

  • Elk sanitair blok is voorzien van aangepast sanitair met grotere afmetingen, steunbeugels, onderrijdbare wastafel, alarm...
  • Op verschillende plaatsen in het gebouw zijn voor iedereen toegankelijke en genderneutrale toiletten – voorzien van het pictogram ‘WC’.

  Parkeergarage

  Er zijn aangepaste parkeerplaatsen aanwezig voor personeelsleden en bezoekers met een handicap, in het bezit van de hiertoe voorziene parkeerkaart. Deze plaatsen zijn groter dan gewone parkeerplaatsen met voldoende manoeuvreerruimte naast de wagen om te kunnen uitstappen of om een rolstoel in de koffer te kunnen leggen.

  Personeelsleden met een handicap of chronische ziekte kunnen parkeren op de 10 aangepaste parkeerplaatsen op het gratis gedeelte van de parking onder station Gent-Sint-Pieters.

  Bezoekers met een handicap of chronische ziekte kunnen gebruik maken van het betalende gedeelte van de parking onder station Gent-Sint-Pieters. In totaal zijn er 64 aangepaste parkeerplaatsen.

  Badgelezers, deurkrukken en bedieningsknoppen liften

  Alle badgelezers, deurkrukken, liftbedieningsknoppen… zijn zo geplaatst dat iedereen – ook rolstoelgebruikers – ze makkelijk kan gebruiken: bijvoorbeeld op voldoende afstand van een hoek.

  Bewegwijzering en contrasten

  • In de binnenstraat zijn alle functies duidelijk en goed leesbaar
  • Doorheen het hele gebouw is aandacht besteed aan het creëren van voldoende contrasten om bijvoorbeeld deuren duidelijk herkenbaar te markeren. Ook door de contrastmarkering op de glazen wanden vindt iedereen makkelijker de weg.

  Ondersteunend materiaal vergaderingen

  Aan de balie kan je mobiele geluidsversterkende systemen uitlenen voor vergaderingen.