chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Van en naar VAC Brugge

  Te voet - fiets - tram en bus

  Te voet 

  Het Jacob van Maerlantgebouw ligt aan de achterkant van het NMBS-station van Brugge. Je verlaat het station via de Sint-Michielsuitgang en loopt rechts langs het gebouw. Bezoekers vinden de hoofdingang aan de voorkant van het gebouw. De tweede ingang (nummer 1/2) is de hoofdingang.

  Met de fiets

  Het Jacob van Maerlantgebouw is vlot bereikbaar met de fiets. Het fietsknooppuntennetwerk loopt langs het gebouw en knooppunt 6 bevindt zich vlakbij (rotonde Koning Albert I-laan en Buiten Begijnenvest).

  • Vanuit het zuiden (Sint-Michiels) kan je langs een autovrije fietsweg en via de Spoorwegstraat naar de achterkant van het station rijden.
  • Vanuit het centrum kan je de fietsroute langs het water volgen (Begijnenvest - Katelijnevest - …) en via de Koning Albert I-laan naar de achterkant van het station fietsen.
  • Vanaf het westen (Sint-Andries) rijd je best via de Gistelsesteenweg, de Stationslaan en de Koning Albert I-laan.

  Met de tram en bus

  Er is een groot busstation van De Lijn aan de voorkant van het station van Brugge (halte ‘Brugge Station’ aan het Stationsplein).

  Aan het Jacob van Maerlantgebouw ligt de bushalte ‘Sint-Michiels Station West’, vlakbij de hoofdingang. Bepaalde bussen (ondermeer vanuit Sint-Andries, Oostende en Roeselare) stoppen eerst aan die halte aan de achterkant van het station.

  Je kan je vertrekhalte, traject en reistijd opzoeken(externe website op de website van De Lijn of bellen naar De LijnInfo op het nummer 070 22 02 00 (0,30 EUR/min). Op weekdagen is De LijnInfo bereikbaar van 7 tot 18 uur en op zaterdagen van 10 tot 18 uur. De LijnInfo is gesloten op zon- en feestdagen.

  Met de wagen

  Personeelsleden

  Het Jacob van Maerlantgebouw heeft een parkeergarage voor het eigen personeel (ingang Spoorwegstraat 14).

  Er worden geen plaatsen toegewezen, met uitzondering van verhoogde voertuigen (vrije hoogte 2,10 m) Dit zijn 10 plaatsen. 

  Bij het gebruik van de badge dient er rekening gehouden te worden met het ritme. Er kan enkel toegang gegeven worden in de parking wanneer de kaart ook al “uit” geregistreerd staat bij het vorige bezoek. Een badge doorgeven kan dus enkel voor problemen zorgen.

  De parking is 24/24 open.

     

  De loskade voor grote leveringen ligt aan de zijkant van het VAC, vlak voor de spoorwegbrug aan de Boeveriepoort.

  Bezoekers

  Bezoekers kunnen betalend parkeren in dezelfde parking, op voorwaarde dat er nog plaatsen vrij zijn. De parkeergarage van de NMBS (ook betalend) ligt aan de voorzijde van het station van Brugge.

  Bezoekers kunnen parkeren in dezelfde parking maar dan betalend of in de parking van de NMBS. Deze is te bereiken via het Martelarenplein 18.

  Handicap?

  In het VAC Brugge zijn 19 aangepaste parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap of chronische ziekte. Zowel personeelsleden als bezoekers met een handicap of chronische ziekte kunnen parkeren op deze plaatsen.

  • Vanuit richting Gent, Brussel of Antwerpen (E40)

   • Volg de E40 richting Oostende en neem afrit 8 (Brugge).
   • Voeg in op de E403 richting Haven Zeebrugge.
   • Aan het rondpunt sla je rechtsaf in de Koning Albert I-laan (N397) richting Sint-Michiels.
   • Ga rechtdoor over twee rotondes en volg de rijbaan. Aan de derde rotonde sla je rechtsaf richting VAC Brugge.
   • Aan het VAC volg je rechts de Spoorwegstraat. Op het einde van het gebouw vind je aan de linkerkant de inrit van de ondergrondse parking.
  • Vanuit richting Kortrijk (E403)

   • Volg de E403 richting Brugge.
   • Aan het rondpunt voorbij de kruising met de E40 sla je rechtsaf in de Koning Albert I-laan (N397) richting Sint-Michiels.
   • Ga rechtdoor over twee rotondes en volg de rijbaan. Aan de derde rotonde sla je rechtsaf richting VAC Brugge.
   • Aan het VAC volg je rechts de Spoorwegstraat. Op het einde van het gebouw vind je aan de linkerkant de inrit van de ondergrondse parking.
  • Vanuit richting Oostende (E40)

   • Volg de E40 richting Oostende en neem afrit 7 (Loppem/Zedelgem).
   • Aan het rondpunt neem je de derde afslag naar de Koning Albert I-laan (N397) richting Sint-Michiels.
   • Ga rechtdoor over drie rotondes en volg de rijbaan. Aan de vierde rotonde sla je rechtsaf richting VAC Brugge.
   • Aan het VAC volg je rechts de Spoorwegstraat. Op het einde van het gebouw vind je aan de linkerkant de inrit van de ondergrondse parking. 

  Fietsvoorzieningen in en rond het gebouw

  Er is een fietsenstalling aan de achteringang van het station. In de fietsenstalling van de NMBS (ook voor plooifietsen) is een afzonderlijke fietsenstalling voorzien voor de personeelsleden van VAC Brugge. De bezoekers kunnen in de publieke zone terecht op dezelfde locatie.

  Contact

  Ligging VAC Brugge

  Adres
  Koning Albert I Laan 1-2
  8200 Brugge
  België
  Telefoon
  050 24 70 03
  Website