chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Van en naar VAC Leuven

  Te voet - fiets - bus

  Te voet

  Het Dirk Boutsgebouw ligt naast het NMBS-station van Leuven, rechts van de hoofdingang en het busstation.

  Komende van het perron wande je richting Centrum. Vlak voor de ondergrondse parking De Bond, kan je rechtsaf lopen richting het busstation (pijl ‘Diestsevest’). Deze gang komt bovengronds uit. Zowel de ingang aan de zijkant van het Dirk Boutsgebouw als de hoofdingang zijn toegankelijk voor bezoekers.

  Met de fiets

  Het Dirk Boutsgebouw is vlot bereikbaar met de fiets. Het fietsknooppuntennetwerk loopt langs het gebouw en knooppunt 33 bevindt zich vlakbij (kruispunt Diestsepoort met Vuurkruisenlaan en Diestsesteenweg).

  • Vanuit het noorden rij je langs het kanaal (Kolonel Begaultlaan) of langs het Provinciedomein Kessel-Lo (Eénmeilaan/Kesseldallaan) richting Leuven station.
  • Vanuit het zuiden rij je best via de ring (Tiensevest).
  • Vanuit het oosten kan je kiezen voor de Beemdenstraat/Beemdenpad ofwel voor een autovrije fietsroute parallel met de Platte Lostraat (via de Albert Dejonghestraat of de Prins-Regentlaan).

  De inrit tot de ondergrondse fietsenstalling bevindt zich aan de zijkant van het gebouw (kant busstation). Werknemers kunnen gebruik maken van de beveiligde fietsenstalling (met badge), bezoekers kunnen het niet afgesloten gedeelte gebruiken.

  Met de bus

  Het Dirk Boutsgebouw ligt naast de perrons van halte ‘Leuven Station’ van De Lijn. De halte aan de voorzijde van het station heeft een uitgebreid aanbod aan bussen. Er is ook een bushalte aan de achterkant van het station ('Kessel-Lo Achterzijde Station‘). Aan deze bushalte stopt lijn 3 Leuven - Pellenberg - Lubbeek.

  Je kan je  vertrekhalte, traject en reistijd opzoeken(externe website) op de website van De Lijn of bellen naar De LijnInfo op het nummer 070 22 02 00 (0,30 EUR/min). Op weekdagen is De LijnInfo bereikbaar van 7 tot 18 uur en op zaterdagen van 10 tot 18 uur. De LijnInfo is gesloten op zon- en feestdagen.

  Met de wagen

  Het Dirk Boutsgebouw ligt aan de Diestsepoort op de Ring rond Leuven (R23).

  Het gebouw heeft een eigen parkeergarage aan de achterzijde (Vuurkruisenlaan), maar die is enkel toegankelijk voor personeelsleden van de Vlaamse overheid met als standplaats VAC Leuven. Ook bezoekers die beschikken over een parkeerkaart voor mensen met een handicap, uitgereikt door de FOD Sociale Zekerheid, krijgen toegang tot de parking. Bij het inrijden van de parking moeten zij aan de slagboom aanbellen en hun kaart tonen voor de camera.

  Andere bezoekers kunnen hun wagen achterlaten aan de betalende parkings De Bond of Station op wandelafstand van het gebouw. Vanuit deze parking volg je de wandelroute naar Diestevest. Deze leid je tot aan het busstation waar je langs de zijkant de ingang van het Dirk Boutsgebouw vindt. 

  Er worden geen plaatsen toegewezen, met uitzondering van verhoogde voertuigen (vrije hoogte 2 m). De parkeerplaatsen voor gehandicapten zijn gemarkeerd, alsook de zone voor wagens die op LPG rijden mogen parkeren. De bestuurders met verhoogde voertuigen moeten via de Diestsepoort de parking inrijden. Zij melden zich via de slagboom aan of gebruiken hiervoor de toegewezen afstandbediening.

  Om toegang te krijgen tot de parking doe je aan aanvraag via Facilipunt. Zij zullen je toegangsrechten activeren op je persoonlijke toegangsbadge. Je vermeldt in de aanvraag duidelijk het merk, type en nummerplaat van je persoonlijk voertuig waarmee je toegang wenst tot de parking. Elke latere wijziging van merk, type en/of nummerplaat geef je eenvoudigweg via Facilipunt door. 
  Meer informatie vind je in het parkeerreglement.

  Handicap?

  In het VAC Leuven zijn aangepaste parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap of chronische ziekte.

  Personeelsleden en bezoekers met een handicap of chronische ziekte kunnen parkeren op de aangepaste parkeerplaatsen op de ondergrondse parking.

  Leveranciers

  De loskade voor grote leveringen ligt aan de Vuurkruisenlaan, naast de ingang van de parkeergarage.

  Route

  • Vanuit richting Brussel (E40)

   • Volg de E40 en neem de afrit aan de E314 richting Genk/Hasselt/Leuven.
   • Op de E314 neem je afslag 17 (Winksele) richting Leuven (N2).
   • Sla rechtsaf en volg de N2 tot aan het viaduct van de Ring rond Leuven (R23).
   • Nadat je onder het viaduct bent gereden, sla je linksaf (volg Diest/Aarschot/Mechelen) en kom je op de ring.
   • Bezoekers volgen de ring richting station/Tienen (N3) tot in de Oostertunnel. In de tunnel bevindt zich de toegang tot de ondergrondse parking De Bond onder het station.
  • Vanuit richting Hasselt (E314)

   • Volg de E314 en neem afrit 18 Herent.
   • Sla links de Nieuwe Mechelsesteenweg in richting Leuven-Centrum.
   • Aan de Ring rond Leuven (R23) draai je links de ring op (Lüdenscheidsingel).
   • Bezoekers volgen de ring richting station/Tienen (N3) tot in de Oostertunnel. In de tunnel bevindt zich de toegang tot de ondergrondse parking De Bond onder het station.

  Fietsvoorzieningen in en rond het gebouw

  De beveiligde fietsenstalling met een capaciteit van 175 plaatsen kan je bereiken ter hoogte van het busstation van de Lijn. Je gebruikt de badgelezer om de fietsenstalling te betreden. Sleutels voor de dienstfietsen zijn af te halen aan het onthaal. De sleutel van de lockers voor de plooifietsen kan je ook aan het onthaal afhalen. 

  Er is ook een videofoon voorzien waarmee je bij problemen contact op kan nemen met het onthaal. Er worden in het gebouw géén fietsen toegelaten.

  Dienstfietsen

  Het Facilitair Bedrijf beschikt in het Dirk Boutsgebouw over 19 dienstfietsen. Voor korte dienstverplaatsingen kan je een dienstfiets uitlenen via Facilipunt. Daarbij heb je de keuze tussen een gewone fiets, een elektrische fiets en een plooifiets. Aan het onthaal vraag je de sleutels voor de bijhorende fietssloten. Waarschuw de balie bij een technisch defect, zodat dit kan hersteld worden. Bezoekers kunnen geen aanspraak maken op deze fietsen.

  Een fiets wordt enkel tijdens de diensturen voor één dag uitgeleend, en dienen dus voor sluiting teruggebracht te worden. Na 17 uur worden er geen fietsen meer uitgeleend.,Wanneer je een ongeval hebt gehad, neem je contact op met jouw personeelsdienst voor de verzekering. Bij eventuele schade, vandalisme of diefstal breng je de gebouwcoördinator op de hoogte.

  De fietsen staan aan de hoofdbalie.