chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Tegen eind 2030 wil de Vlaamse overheid 40% minder CO2 uitstoten met haar dienstvoertuigen, gebouwen en technische infrastructuur. Tegelijk moet het primair energieverbruik in gebouwen en technische infrastructuur met 27% dalen. Uitdagende, maar realistische doelstellingen.

  ""

  Energiezuinige gebouwen

  Het Facilitair Bedrijf heeft 177 gebouwen in beheer. In het actieplan gebouwen vertaalt Het Facilitair Bedrijf de reductiedoelstellingen van 40% minder CO2-uitstoot ten gevolge van het energieverbruik in gebouwen en 27% minder primair energieverbruik naar haar vastgoedportefeuille. Lees verder.

  Actieplan mobiliteit

  De Vlaamse overheid wil met haar eigen grote wagenpark (personenwagens, terreinwagens en bestelwagens) het goede voorbeeld geven door te voldoen aan de CO2-reductie van 40% ten gevolge van brandstofverbruik in dienstvoertuigen tegen 2030. Het Facilitair Bedrijf vertaalt dit door het wagenpark te vergroenen, raamcontracten en facilitaire ondersteuning aan te bieden om een duurzaam mobiliteitsgedrag bij alle medewerkers te stimuleren. Finaal vermindert het aantal verplaatsingen of gebeuren ze met de meest milieuvriendelijke vervoersmiddelen.

  Lees verder

  Het klimaatprogramma van Het Facilitair Bedrijf kadert in de klimaatdoelstelling 2030 van de Vlaamse overheid.