chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Geniet van je dagelijkse shot vitamine G(roen)!

  Looptijd: 3 mei 2019 tot 31 aug 2019

  De Vlaming lijdt aan NDD, nature deficit disorder of een chronisch tekort aan natuur. De natuur is daarvoor het perfecte medicijn, als oase van rust of als plek om energie te tanken. Veel mensen zijn zich daar nog niet van bewust. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) van de Vlaamse overheid wil daar iets aan doen.

  Natuuroases
  Je hoofd staat nooit stil, met vaak stress en vermoeidheid als gevolg. Met het project Natuuroases wil ANB vooral stilte creëren. Natuuroases zijn stukjes stille natuur waar je volledig tot rust komt. De natuuroases komen in het Zoniënwoud (Hoeilaart), Heverleebos (Heverlee), Eversambos (Stavele), Bosland (Pelt) de Lisdodde (Kallo) en in het Stropersbos (Stekene).

  Wachtkamer in de natuur
  Wachten in een ziekenhuis is nooit leuk. Waarom dan niet die vier kale muren en het rijtje stoelen omruilen voor een plekje in de natuur? Met het project Wachtkamer in de natuur wordt dat werkelijkheid.

  Me-time in het Snoezelbos
  Snoezelen heeft alles om alle zintuigen te prikkelen, weg van alles in een geborgen omgeving. ANB lanceert daarom het project Me-time in het Snoezelbos in de buurt van ziekenhuizen en zorginstellingen. Afgesloten voor het brede publiek en zo een veilige omgeving voor mensen met een mentale beperking of gedragsstoornis. Je vindt al een snoezelbos in Covida, een voorziening in Hasselt voor personen met een verstandelijke beperking.

  Kleine wildernis
  In elke dorps- of stadskern liggen er wel een paar stukken grond braak, vaak maar een tennisbaan groot, met een enorm potentieel. ANB wil zo veel mogelijk braakliggende gronden laten openstellen voor het publiek. Om te spelen, te leren en te ravotten, vlak bij je thuis. Het eerste project Kleine wildernis wordt dit voorjaar in Lommel gerealiseerd.

  Kopje T_
  ANB brengt Kopje T_, een heerlijk project, op de markt. Kopje T_ is een kruideninfusie met 100% kruiden van bij ons. De opbrengst van de verkoop investeert ANB in natuuroases, stukjes rustgevende natuur. Vanaf mei vind je de kruideninfusie in enkele horecazaken in de natuurgebieden van ANB.

  Meer lezen?
  Neem een kijkje op www.natuurenbos.be/natuurlijkgoed. Nog niet genoeg inspiratie? Wat dacht je van een dagtocht in de Sahara (Lommel) of een bosbad? Je leest er alles over op www.natuurenbos.be/doe-eens-buitengewoon.